De International Air Transport Association (IATA) heeft de eerste proef met het de IATA-Travel Pass-app met succes uitgevoerd. De eerste reiziger die gebruik heeft gemaakt van dit ‘medische document’ is na een reis met Singapore Airlines aangekomen op Heathrow. De IATA Travel Pass-app moet het vrij reizen tussen landen vergemakkelijken door medische gegevens op te slaan. Het is een van de middelen die het luchtverkeer weer op gang moet zien te krijgen.

 

De IATA pass informeert de reiziger over vluchtgegevens, reisbeperkingen en -vereisten en slaat geverifieerde testresultaten op en een bevestiging dat ze aan alle reisvereisten voldoen om zo snel en makkelijk reizen te faciliteren.

 

“De succesvolle implementatie van IATA Travel Pass in deze proef met passagiers van Singapore Airlines toont aan dat technologie op een veilige, gemakkelijke en efficiënte manier reizigers en overheden kan helpen bij het beheren van gezondheidsgegevens voor reizen. De betekenis hiervan voor het opnieuw opstarten van de internationale luchtvaart kan niet genoeg worden benadrukt ”, aldus Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO van IATA.

Wereldwijde normen

Om maximaal voordeel te halen uit de IATA Travel Pass en verwarring en ongemak voor passagiers te voorkomen, is de standaardisatie van test- of vaccinatiecertificaten en de acceptatie ervan door de autoriteiten van cruciaal belang. Uit een recente IATA-enquête onder reizigers bleek dat 89% het eens is met de behoefte aan wereldwijde normen en 80% graag een mobiele app wil gebruiken om hun reisgegevens te beheren.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.