De Deense boetiekexpeditiecruise-operator Albatros Expeditions, onderdeel van Albatros Travel Group, heeft forse stappen gemaakt als het gaat om duurzame innovatie. De cruise-aanbieder heeft aangekondigd dat ze na de succesvolle proefvaarten voor het gloednieuwe expeditiecruiseschip ‘Ocean Victory’ ervan overtuigd zijn dat het schip de laagste uitstoot van broeikasgassen zal leveren per passagier in de branche.

De milieuprestaties worden gecreëerd door de unieke kenmerken van het schip, aldus Hans Lagerweij, de president van het bedrijf: ‘Ten eerste heeft Ocean Victory motoren die voldoen aan ‘Tier III’, de schoonste motoren ter wereld die de hoeveelheid stikstofoxiden beperken. Ten tweede verbranden we alleen scheepsgasolie, die per verbrande ton minder CO2 uitstoot dan een zwaardere bunkerbrandstof. Ten derde is de gepatenteerde en revolutionaire Ulstein X-bow fantastisch efficiënt, vooral bij branding en in ruigere zeeën. En tot slot heeft Ocean Victory een volledig geoptimaliseerd compact ontwerp, dat comfortabele ruimte biedt aan 185 gasten op slechts 104 meter lengte en iets meer dan 8000 brutotonnage.’

60 procent minder

Volgens de eigenaar en oprichter van Albatros Travel Group, Søren Rasmussen, verbruikt het schip 60 procent minder energie. Rasmussen: ‘We kijken uit naar de dag dat we de laatste 40 procent kunnen vervangen door duurzame brandstof’.

Rasmussen is trots dat Ocean Victory de duurzame visie van Albatros Travel verder ondersteunt en zegt: ‘We ontvingen onze eerste prijs voor duurzaam reizen in 1997, toen het grootste deel van de branche geen idee had wat duurzaam reizen betekende, dus we willen natuurlijk altijd hoger mikken en nieuwe oplossingen vinden ‘.

Nieuw

De Ocean Victory is 104 meter lang, 18 meter breed en beschikt over 93 grote passagiershutten. Het schip maakt deel uit van een gloednieuwe generatie energiezuinige schepen en is van de hoogste IJsklasse 1A, Polar Code 6. Het is gebouwd met Safe Return to Port, Dynamic Positioning en Zero Speed ​​Stabilizers. Het interieurontwerp heeft Scandinavische accenten en milieuvriendelijke voorzieningen in alle passagiershutten. Het schip zal worden geëxploiteerd door Albatros Expeditions op Antarctica, met de eerste reis gepland in november 2021. In het zomerseizoen wordt het schip gecharterd door Victory Cruise Lines voor operaties in Alaska.

Zusterschip

Ocean Victory krijgt in oktober 2022 gezelschap van haar zusterschip, Ocean Albatros. Ocean Albatros zal het hele jaar door worden geëxploiteerd door Albatros Expeditions op Antarctica en de Noordpool en zal ook de innovatieve en unieke ‘Remote Islands of The Mid Atlantic’-reis bevatten.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.