Easyjet: ‘mijlpaal’ na akkoord met piloten

Door: Tijn Kramer | 3 november, 2016

Lowcostgigant easyJet laat weten dat er een akkoord is bereikt over een collectieve arbeidsovereenkomst met de VNV voor haar piloten in Nederland. easyJet is daarmee de eerste en enige buitenlandse luchtvaartonderneming die in Nederland haar piloten in dienst heeft op basis van een Nederlands contract met Nederlandse arbeidsvoorwaarden die zijn overeengekomen met een Nederlandse vakbond. Nieuwe acties lijken daarmee van de baan. Commercieel manager William Vet: ‘Dit is een mijlpaal voor de Nederlandse luchtvaart.’  

De easyJet-leden van de VNV moeten via een ledenraadpleging nog wel akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. De cao zal daarna met terugwerkende kracht ingaan op 1 juli 2016 en heeft betrekking op alle piloten met als basis Amsterdam. De cao is geldig tot 1 april 2019.

 William Vet, commercieel manager Nederland reageert: “Goed werkgeverschap is belangrijk voor easyJet en was de aanleiding om op eigen initiatief gesprekken te starten met de vakbond over een cao. De overeenkomst bevestigt onze positie als een duurzame partner voor de Nederlandse luchtvaart en daarnaast, als 2e grootste luchtvaartmaatschappij in Nederland, ook onze bijdrage aan de mainport Schiphol. Dit is een mijlpaal voor de Nederlandse luchtvaart.”

 n maart 2015 heeft easyJet een basis geopend op Schiphol. Dat was aanleiding om ook Nederlandse piloten en cabinepersoneel te werven op basis van een Nederlands contract. Minder dan twee jaar na vestiging in Nederland is een cao met easyJet piloten gesloten.

 Met het overeenkomen van een cao zet easyJet een volgende stap in de lange termijn bijdrage aan de Nederlandse luchtvaart. De maatschappij is goed gepositioneerd om de toenemende vraag naar zowel zakelijke als toeristische bestemmingen op Schiphol te bedienen. Op dit moment heeft easyJet 7 vliegtuigen gestationeerd op Schiphol en meer dan 200 collega’s op een Nederlands contract, waarvan 75 piloten. easyJet is de tweede luchtvaartmaatschappij van Nederland met een marktaandeel van 10%.

Bron: Business Traveller

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Tried & Tested: NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire