EasyJet hervat vanaf maandag 15 juni een beperkt aantal vluchten. Het gaat vooralsnog om vluchten vanaf 22 Europese luchthavens. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt.

Vluchten worden weer uitgevoerd vanaf de Britse luchthavens London Gatwick, Bristol, Birmingham, Liverpool, Newcastle, Edinburgh, Glasgow, Inverness, Belfast, en Isle of Man.

Daarnaast worden vluchten hervat in Frankrijk vanaf Nice, Parijs Charles de Gaulle, Toulouse, Bordeaux, Nantes, Lyon en Lille en van Genève in Zwitserland, Lissabon in Portugal en Barcelona in Spanje.

In eerste instantie vinden vluchten voornamelijk plaats op binnenlandse routes en een aantal internationale routes. De luchtvaartmaatschappij verwacht het vliegschema te intensiveren wanneer de vraag van klanten blijft toenemen en de maatregelen worden versoepeld. Tijdens de lockdown is de vloot van easyJet gereedgehouden zodat de maatschappij op het juiste moment de vluchten snel kan hervatten.

Er wordt een nieuwe reeks aanvullende maatregelen ingevoerd om de gezondheid en het welzijn van zowel passagiers als personeel aan boord te waarborgen. Dat houdt onder andere in dat vliegtuigen extra worden schoongemaakt en gedesinfecteerd en dat het dragen van mondkapjes voor zowel grond- als cabinepersoneel als passagiers verplicht wordt. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen voedsel geserveerd.

‘Ik ben verheugd dat we midden juni weer een aantal vluchten kunnen hervatten. Dit zijn kleine en zorgvuldig geplande stappen die ervoor zorgen dat we een klein gedeelte van onze vluchten kunnen hervatten. We zullen de situatie in heel Europa nauwlettend blijven volgen zodat, wanneer er meer beperkingen worden opgeheven, we het vluchtrooster zo efficiënt mogelijk aan kunnen passen op de behoeftes van onze passagiers’, zegt Johan Lundgren, CEO van easyJet.

‘Veiligheid en het welzijn van onze passagiers en crew blijft onze hoogste prioriteit. Daarom implementeren we ook een aantal maatregelen die de veiligheid tijdens elk deel van de reis verbeteren. Van het desinfecteren van het vliegtuig, tot het verplichten van passagiers en personeel om mondkapjes te dragen. Deze maatregelen blijven zolang als nodig van kracht, zodat zowel passagiers als bemanning veilig kunnen vliegen terwijl de wereld herstelt van de gevolgen van de coronacrisis.’

EasyJet heeft een video gepubliceerd waarin de nieuwe maatregelen voor het welzijn van passagiers worden toegelicht. De video is hier te bekijken. (Foto Shutterstock)


LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.