Een gebrek aan beveiligingspersoneel als gevolg van de voortdurende sluiting van de Amerikaanse overheid, de zogeheten shutdown, heeft ertoe geleid dat sommige luchthaventerminals in grote steden tijdelijk zijn gesloten of massale wachttijen kennen. Het advies is vooraf te checken en sowieso zeer ruim de tijd te nemen.

NBC News meldde zondag dat Terminal B op Houston’s Bush International Airport (tijdelijk) gesloten was voor passagiers vanwege een tekort aan agenten van Transportation Security Administration (TSA).

Onder de sluiting – die te wijten is aan de weigering van president Donald Trump om begrotingswetgeving te ondertekenen die geen geld bevat om een ​​muur aan de zuidelijke grens met de VS te bouwen – werken TSA-agenten zonder betaling, en steeds meer mensen melden zich ziek of hebben ontslag genomen . De shutdown nadert zijn dertigste dag.

Luchthavenambtenaren adviseren passagiers om ten minste twee tot drie uur van tevoren aan te komen voor vluchten, in afwachting van vertragingen bij veiligheidscontroles.

Een soortgelijke sluiting vond plaats op Miami International Airport en reizigers hebben langere veiligheidslijnen gemeld op Atlanta’s drukke Hartsfield-Jackson International Airport, meldde USA Today.

TSA-functionarissen bevestigden dat de afwezigheden bij de werknemers zijn toegenomen, maar benadrukten dat “de veiligheidsnormen onverkort op de luchthavens van onze naties blijven”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.