Hotel Lumen Paris Louvre, 15 Rue Des Pyramides, is een kleine oase in een van de meest modebewuste wijken van Parijs. Gelegen in het hart van het eerste arrondissement is het de perfecte basis voor een wandeling langs enkele van de hipste wijken van Parijs. Uiteraard is het hotel niet de enige slaapplek – het exclusieve Ritz en het megahippe Costes liggen op kruipafstand, maar daar hangt een fors ander prijskaartje aan. Dan is dit fraaie hotel al gauw een lumineus idee ja.

Locatie, locatie, locatie. Het Louvre ligt op enkele minuten, de Rue Faubourg Saint Honere met alle trendy miodewinkels op eentje. Je loopt in vijf minuten naar de Seine en in zeven minuten ben je van de rechterbank op de linker. Maar je hioeft niet ver. Om de hoek ligt de gezellige Marche St Honero met tal van gezellige restaurantjes, van ouderwestse brasserie stijl tot een mooie wijnbar of een hippe Vietnamese Bahn Mi sandwich.

Ambities voor vijf sterren

Anderzijds, je hoeft het hotel als het ware niet uit. De kamers zijn ruim en velen beschikken over een aangenaam balkon waar je net op kunt zitten. Er is een ruime badkamer met toiletspulletjes van Hermes, een ongewone luxe voor een viersterhotel, dat duidelijk over vijfsterambities beschikt. De neobarokke stijl van ontwerpers Claudio Colucci and Guiseppe Chierchia geeft het geheel een chique als modieuze uitstraling.

Tokyo

Het hotel heeft recentelijk een kleine gedaantewisseling ondergaan en is duidelijk klaar voor de toekomst. De ontvangst is hartelijk en de het station met water en verse koffie – de gehele dag – in de lobby is altijd een goed idee. De meest bijzondere verandering is het restaurant. Dat heet nu gewoon Hotel Lumen en biedt een Frans-Italiaanse-Japanse fusionkeuken onder leiding van chef Akira Sugiura, afgestudeerd aan de prestigieuze Tsuji Chou Culinaire Instituut te Tokyo. Wat kun je dan verwachten? Timrusa van groene Thee bijvoorbeeld. Of ‘Crabe Royal au yuzu et tomates fraiches’. Je zit heerlijk binnen maar bij mooi weer op een verborgen terras met uitzicht op kerk Saint Roche, sowieso een aanrader, al is het maar voor een mooi glas wijn of kopje koffie. Al; met al: topadres in een van onze favoriete wijken van Parijs.

http://hotel-lumenparis.com/

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.