Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni weer vliegen vanaf haar hub op Brussels Airport. Op basis van de marktvraag en de geldende reisbeperkingen gaat de luchtvaartmaatschappij een aangepaste en afgeslankte zomerdienstregeling aanbieden.

Deze bestaat uit 30 procent van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod van Brussels Airlines in Europa en 40 procent van het langeafstandsprogramma in de zomer.

Tussen 15 juni en 31 augustus zal de maatschappij geleidelijk aan bestemmingen toevoegen om tegen augustus 59 bestemmingen aan te bieden in 33 landen in Europa, Afrika en de VS. De vloot van Brussels Airlines heeft 12 weken aan de grond gestaan.

In Europa worden in totaal 45 bestemmingen aangevlogen in 20 landen, waaronder Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken.

Op haar langeafstandsnetwerk zal de luchtvaartmaatschappij (onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden) 13 van de 17 Afrikaanse bestemmingen bedienen. In de VS wordt New York JFK weer aangevlogen. Montreal (Canada), een nieuwe bestemming die gepland was om in maart 2020 te worden ingehuldigd, wordt in de loop van volgend jaar aan het netwerk toegevoegd.

Brussels Airlines verwacht vooral vakantiegangers en passagiers die familie en vrienden willen bezoeken in het buitenland na de lange lock-downperiode. Daarnaast biedt de maatschappij ook enkele belangrijke zakenbestemmingen aan zoals Berlijn, Genève en Londen. Het volledige netwerk kan hier worden geraadpleegd.

Om de geplande herstart voor te bereiden neemt Brussels Airlines maatregelen om haar klanten en personeel tijdens hun reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het verplicht gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden samen met de autoriteiten en luchtvaartdeskundigen geëvalueerd.

‘We kijken er erg naar uit om onze activiteiten te hervatten en onze passagiers en een deel van ons personeel weer te verwelkomen’, zegt Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines.
‘We nemen alle maatregelen om hen te beschermen tijdens hun reis. We beginnen klein deze zomer om de marktvraag te volgen, maar plannen om vanaf september ons netwerk verder uit te breiden naargelang de vraag opnieuw stijgt en restricties verder worden versoepeld. Tegen het einde van dit jaar hopen we opnieuw 50 procent aan te bieden van het vluchtschema zoals het gepland stond voor deze ongeziene crisis uitbrak.’

In bijgaande video toont Brussels Airlines hoe een netwerk van nul af aan opnieuw wordt opgebouwd.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.