The new Breitling Superocean Collection_Ref. A17377211A1S1 (36 mm white)_A17377211C1S1 (36 mm turquoise)_A17375E71C1A1 (42 mm blue)_RGB

Breitling heeft een nieuwe versie van zijn sportieve watersporthorloge gelanceerd. De nieuwe collectie gaat terug naar de eenvoudige esthetiek van de originele SuperOcean Slow Motion uit de jaren ’60 en ’70, terwijl nieuwe functies en felle kleuren zijn toegevoegd. Bovendien is het niet langer alleen een duikhorloge – het kan worden gedragen tijdens het surfen, zwemmen en een bezoekje aan de strandbar.

In de jaren ’60 was duiken een rage, geïnspireerd door de avonturen van de ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau. Bij duiken is tijd het belangrijkste (bijna uitsluitend in minuten gemeten) en Breitling wilde niet alleen het beste horloge hiervoor leveren, maar wilde het horloge ook stijlvol vormgeven.

Bij het creëren van deze eerste SuperOcean hebben de ontwerpers van Breitling alle overbodige functies weggelaten die de levensreddende behoeften van duikers onder water niet ondersteunden. Een wijzerplaatring met hoog contrast werd geïntroduceerd voor de cruciale minutenschaal.

Leesbaarheid

De subtiele indexen werden vervangen door grote, lichtgevende streepcijfers voor eenvoudige leesbaarheid. De grootste stap van allemaal was dat Breitling de secondewijzer liet vervallen, aangezien duikers deze niet echt nodig hebben. In plaats daarvan kwam er een revolutionaire minutenchronograaf die de “Slow Motion” werd genoemd, omdat het een uur duurde om de wijzerplaat rond te gaan.

Breitling lanceert nu een nieuwe Superocean die terugkeert naar de vereenvoudigde horloge- filosofie van de Slow Motion. En alhoewel de collectie herzien is om te voldoen aan de eisen van moderne dragers (de secondewijzer was natuurlijk een must), zullen oplettende personen diverse ontwerpverwijzingen naar het origineel herkennen.

Biarritz Wheels & Waves

De collectie werd tijdens het Wheels & Waves surf-en-motor-festival in Biarritz gepresenteerd aan de media, retailers en influencers. Het evenement vond plaats na een dag vol activiteiten met de zee als thema, met verrassingsbezoeken van Europese surf- en filmsterren. Aanwezig waren surfers Andrew Cotton, Jérémy Florès en Natxo Gonzalez, samen met acteurs Guillaume Canet uit Frankrijk en Álvaro Morte uit Spanje.

Op het festival zei Breitling-CEO Georges Kern het volgende: “De meeste duikhorloges zien er min of meer hetzelfde uit, maar de Slow Motion viel altijd al op. We zijn zo verheugd dat we de nieuwe Superocean, een moderne versie van deze klassieker, kunnen introduceren.”

De horloges zijn beschikbaar in vier groottes (46, 44, 42 en 36 mm) en de kleurrijke wijzerplaten van de collectie worden gecombineerd met drie verschillende kastmetalen: staal, staal-goud en brons. De speciale legering die wordt gebruikt in de bronzen versies van 44 mm en 42 mm, heeft een uitstekende corrosiebestendigheid, maar zal na verloop van tijd nog steeds een subtiele patina ontwikkelen die het horloge nog unieker maakt. De twee bandopties (een sportieve rubberen band en een nieuwe drie-rijige metalen band) hebben een vouwsluiting die micro-afstellingen tot 15 mm mogelijk maakt, zodat het horloge eenvoudig over rashvesten en duikpakken gedragen kan worden.

De nieuwe Superocean ziet er niet alleen goed uit, hij is ook een technisch wonder. Het horloge is waterbestendig tot 300 m (1000 ft) en heeft brede wijzers en indexen die gecoat zijn in Super- LumiNova® voor uitzonderlijke leesbaarheid onder water. De krasbestendige keramische lunette zorgt ervoor dat het nooit zal slijten of verbleken. Om veiligheidsredenen is de lunette unidirectioneel op de meeste groottes en bidirectioneel met gepatenteerde zekering op de 46 mm. Dit horloge is ook schok-, zand- en zoutwaterbestendig. Het automatische Breitling-kaliber 17 heeft een garantie van twee jaar en een gangreserve van ongeveer 38 uur.

Het beste is dat de kenmerkende vierkante minutenwijzer van de Slow Motion is teruggekeerd. Net zoals de minutenschaal met hoog contrast. Liefhebbers zullen ook “the dot” nog wel herkennen, een rond venster op 6 uur dat verschillende kleuren weergaf, afhankelijk of de minutenchronograaf ingeschakeld, gepauzeerd of uitgeschakeld was. Bij de nieuwe Superocean is een cirkel in de buurt van de punt van de secondewijzer een knipoog naar dat populaire kenmerk.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.