Wereldwijd neemt het reisverkeer weer toe en daarmee ook de aandacht voor de veiligheid van reizigers. Met BCD Alert™ breidt BCD Travel zijn portfolio van beveiligingsoplossingen voor zakenreizigers verder uit. De mobiele app is speciaal ontwikkeld voor travel- en securitymanagers om op afstand risico’s te monitoren en daarop te reageren en zo 24 uur per dag reizigers onderweg te beschermen tegen risico’s en incidenten.

BCD Alert volgt alle waarschuwingen, alarmmeldingen en noodsituaties voor reizigers op basis van hun boekingen. De app stuurt vervolgens pushnotificaties naar het startscherm van het mobiele apparaat en toont een lijst van getroffen reizigers. Travel- en securitymanagers kunnen via de app rechtstreeks contact met hen opnemen via sms, e-mail of click-to-call. Klanten die Emergency Response in BCD’s reisapp TripSource® geactiveerd hebben, kunnen bovendien zien welke reizigers al gemeld hebben dat ze in veiligheid zijn, zodat ze zich kunnen concentreren op de overige reizigers.

“BCD Alert is een goed voorbeeld van onze overkoepelende strategie om travelmanagers gericht inzicht en informatie te bieden op basis van specifieke criteria,” zegt Woody Tatum, Vice President of Travel Data and Insights bij BCD. “Real-time proactieve waarschuwingen, of het nu gaat om een veiligheidsprobleem, leveringskwestie of uitgavelimiet, dienen als een virtueel duwtje in de rug om actie te ondernemen.”

De app is de nieuwste toevoeging aan BCD’s productaanbod om reizigers veilig te houden. Hieronder vallen ook de COVID-19 Information Hub, DecisionSource® security map & risk reports, TripSource risk alerts & check-in en Traveler Security Program Assessment.

BCD Alert is wereldwijd beschikbaar voor BCD-klanten met een DecisionSource-login via de App Store en Google Play. BCD presenteert de mobiele app voor het eerst tijdens het GBTA congres in Orlando, Florida van 17-19 november op stand #1253.

Voor meer informatie, bekijk deze video.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.