American Express Global Business Travel (GBT) kondigt initiatieven aan om klanten te helpen hun CO2-reductiedoelstellingen te behalen en zelf vooruitgang te boeken op weg naar een netto CO2-uitstoot van nul in 2050.

Green Compass, een nieuwe service die ontwikkeld is door de adviestak van GBT, Global Business Consulting, helpt bedrijven om de CO2-uitstoot van zakenreizen te verminderen en reizen toch mogelijk te maken. Green Compass biedt travelmanagers een intuïtief dashboard dat gedetailleerd inzicht geeft in de factoren die de uitstoot van zakenreizen vergroten en helpt bij het identificeren van de beste acties om hun reisprogramma CO2-arm te maken.

De acties zijn afhankelijk van de reispatronen en zakelijke behoeften van een bedrijf en kunnen bestaan ​​uit het kiezen voor duurzame hotels, vliegen met vliegtuigen met een lagere uitstoot, het vervangen van vliegreizen door treinreizen, het inkopen van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) of CO2-compensatie. GBC-consultants ontwikkelen vervolgens samen met de travelmanager een ​​strategie om de beoogde emissiereducties te bereiken.

Julie Avenel, vice-president van GBT Global Business Consulting: “De wereld moet weer kunnen reizen en zakendoen en we willen bedrijven helpen om dit zo slim en duurzaam mogelijk te doen. Green Compass geeft reismanagers en belanghebbenden op het gebied van duurzaamheid het data-inzicht en de expertise die ze nodig hebben om het koolstofvrij maken van hun organisatie te begeleiden, en laat zien welke stappen ze kunnen nemen om de uitstoot te verminderen, terwijl ze blijven reizen. De meeste CO2-producten geven alleen aan wat de uitstoot is die door reizen wordt veroorzaakt. Met Green Compass kunnen bedrijven doelen stellen, vooruitgang bijhouden en actie ondernemen.”

Green Compass maakt deel uit van GBT’s aanbod op het gebied van duurzaam reizen, waar klanten en leveranciers oplossingen kunnen vinden die hun transitie naar een CO2-arme toekomst helpen versnellen. De methodologie, data-integriteit en berekeningen achter het Emissions Optimization Algorithm (EOA) van Green Compass zijn geverifieerd door Carbon Footprint.

GBT lanceert Green Compass tijdens de GBTA Convention 2021 in Orlando, deze week.

Op weg naar een koolstofvrij GBT
GBT heeft formeel toegezegd dat het wetenschappelijk onderbouwde doelen stelt als tussenstap op weg naar een wereldwijde netto CO2-uitstoot van nul in 2050. GBT zal de methodologie van het Science Based Targets initiative (SBTi) volgen om CO2-reductiedoelstellingen voor zijn wereldwijde activiteiten en supply chain te bepalen voor de komende twee jaar.

In het kader van de wetenschappelijk onderbouwde en netto-nul-doelstellingen werkt GBT aan het beperken van de opwarming van de aarde om de meest catastrofale bedreigingen van klimaatverandering te voorkomen, zoals uiteengezet in het Klimaatakkoord van Parijs. GBT sluit zich aan bij SBTi, samen met meer dan 2.000 andere bedrijven die samen meer dan 20% van de wereldwijde marktwaarde vertegenwoordigen (meer dan 20 biljoen dollar)1.

GBT is sinds 2019 CO2-neutraal wat betreft zijn eigen reizen, als één van de eerste wereldwijde reismanagementbedrijven die 100% van zijn eigen reisemissies compenseerde. Om de wetenschappelijk onderbouwde en netto-nul-doelstellingen te helpen bereiken, zal GBT duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) opnemen in zijn strategie om de eigen uitstoot van zakenreizen te verminderen. GBT werkt al aan het opschalen van SAF in de gehele luchtvaartbranche door samen te werken met Shell Aviation. Hierbij wordt de koopkracht van luchtvaartmaatschappijen en GBT’s zakelijke reisklanten gecombineerd.

Si-Yeon Kim, GBT’s Chief Risk & Compliance Officer en Executive Chair of Environmental, Social, and Governance (ESG): “Terwijl we klanten en reizigers helpen, versnelt GBT zijn eigen vooruitgang op weg naar een koolstofvrije toekomst. Ons formeel verbinden aan de SBTi is een belangrijke mijlpaal, die onze vastberadenheid bekrachtigt om in 2050 of eerder een netto CO2-uitstoot van nul te hebben.”

Meer informatie over de duurzaamheidsdoelstellingen en voortuitgang van GBT is beschikbaar in GBT’s jaarlijkse Environmental Social and Governance (ESG) verslag.

 

foto Shutterstock

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.