Bagagekosten vooral in Europa fors gestegen

De prijzen voor het meenemen/bijboeken van ruimbagage zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen, soms zelfs meer dan honderd procent. Het loont in ieder geval de moeite op tijd onderzoek te doen, de verschillen zijn groot per airline. Ticketaanbieder weflycheap.nl deed onderzoek en maakte een nuttige opsomming,

Een paar nieuwkomers (niet meegenomen in de vergelijking van 2015) in de opsomming ng zijn Turkish Airlines, Aeroflot en Iceland Air, die wel gratis ruimbagage hanteren bij vluchten binnen Europa. Waar sommige prijzen van maatschappijen met (meer dan) 100 procent zijn gestegen in twee jaar, blijkt de grootste stijger van dit onderzoek KLM. Hier betaal je anno 2017 €25,- voor het bijboeken van een koffer op een vlucht binnen Europa, waar de klant in 2015 als FlyingBlue member (gratis lidmaatschap) nog voor een tientje een koffer kon bijboeken.

Bij de intercontinentale vluchten valt het op dat reizigers zich nog steeds beter kunnen houden aan de inbegrepen kilo’s die meegenomen mogen worden, aangezien de kosten anders behoorlijk kunnen oplopen. Bij een vlucht van Amsterdam naar Dubai betaalt men met Emirates €158,- per 5kg overgewicht, maar ook de kosten voor het bijboeken van een extra koffer kunnen oplopen tot wel €150 per extra koffer. Opvallend is dat TUIfly en Norwegian als enige maatschappijen in deze lijst geen gratis ruimbagage hanteren op een intercontinentale vlucht.

WeFlyCheap heeft 30 luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergeleken in twee categorieën, namelijk: Vluchten binnen Europa en Intercontinentale vluchten. Bij alle prijzen is uitgegaan van (standaard) Economy class en het online bijboeken van bagage.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Cathay Pacific lanceert nieuwe Premium Economy

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica