Wizz Air staat grotere handbagage toe

Passagiers van Wizz Air mogen met ingang van het winterseizoen, vanaf 29 oktober, kosteloos een groter stuk handbagage in de cabine meenemen.

Een koffer of tas van maximaal 55 x 40 x 23 centimeter is dan als handbagage inbegrepen in de ticketprijs. Tot nu toe mocht gratis handbagage maximaal 42 x 32 x 25 centimeter groot zijn.

De lowcost carrier, die vooral sterk is in centraal- en oost-Europa, wil met deze stap zijn klantvriendelijkheid verbeteren, zegt CEO József Váradi. ‘We streven ernaar om de Wizz-ervaring zo vlot mogelijk en zonder problemen te laten verlopen. Om dit engagement kracht bij te zetten, hoeven vanaf 29 oktober bij Wizz Air geen handbagagetoeslagen meer betaald te worden.’

Service
Tot nu toe waren de bagageregels bij Wizz Air ingewikkeld en kostbaar. Wizz Air kondigde woensdag ook Wizz Priority aan, een nieuwe service-optie. Deze omvat de volgende onderdelen.

Voorrang bij het instappen.
Passagiers mogen een ​​bijkomend, klein bagagestuk (maximaal 40 x 30 x 18 centimeter) meenemen in de cabine.
Vanaf 29 oktober wordt ook gegarandeerd dat de handbagage in de cabine mee kan (ook geldig voor passagiers die gekozen hebben voor Wizz Go, Wizz Plus en de Wizz Privilege Pass).

Volgens Wizz Air blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek dat de airline bij meer dan 80 procent van zijn passagiers hoog scoort op het gebied van dienstverlening aan boord, klantvriendelijkheid en professionalisme van de medewerkers. De airline zegt voortdurend rekening te houden met de feedback van zijn klanten. Het nieuwe handbagagebeleid moet de klanttevredenheid nog verder verbeteren.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden. De airline vliegt op meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 142 bestemmingen in 43 landen. De vloot telt 84 Airbus-toestellen van de A320-reeks. Hiervan zijn 64 van het type A320 en 20 van het type A321.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië