Amex GBT integreert CHOOOSE voor duurzaam zakenreizen

American Express Global Business Travel (Amex GBT) kondigt vandaag een nieuwe overeenkomst aan met klimaattechnologiebedrijf CHOOOSE voor integratie van diens berekeningen van CO2-emissies in de boeking- en rapportagetools van Amex GBT. Het doel hiervan is om de duurzaamheidsoplossingen van Amex GBT te verbeteren door nauwkeurigere en consistentere verwerking van broeikasgasemissiedata en om de architectuur voor toekomstige CO2-compensatie te bouwen. 

Mark McSpadden, Amex GBT’s VP Global Product Strategy & User Experience: “Vliegen levert de grootste bijdrage aan de CO2-emissies van zakenreizen, dus het is onze prioriteit om onze klanten te helpen om gelijke tred te houden met de evoluerende standaarden voor de berekening van luchtvaartemissies. We integreren oplossingen die klanten meer keus geven, onze tools verbeteren met gedetailleerdere CO2-berekeningen, en ervoor zorgen dat we robuuste, consistente CO2-data kunnen leveren in al onze boeking-, tracking- en reportagetools. Dit draagt bij aan de educatie van reizigers en stimuleert vooruitgang in duurzaam reizen.”

Amex GBT laat CO2-emissiedata zien in zijn online boekingtool, Neo, om reizigers te helpen om geïnformeerde, duurzame keuzes te maken. Met de integratie worden de huidige rekenmechanismes in Neo vervangen door naadloos geïntegreerde emissieberekeningen van CHOOOSE.

De nieuwe oplossing geeft travelmanagers de mogelijkheid om de rekenmethode van hun keuze te selecteren en die voorkeur naadloos door te voeren in de online boekingtool, mobiele app en reisschema’s. In Amex GBT’s rapportagetools kunnen travelmanagers de CHOOOSE-gedreven emissieberekeningen toepassen op reizen die sinds 2019 zijn geboekt. Ze kunnen hiermee hun CO2-voetafdrukken volgen, analyseren en beheren.

Dankzij de integratie zien reizigers consistente emissiewaarden per reis, in de zoekresultaten, reisschema’s [1], en in de Amex GBT app, en voor oude en toekomstige reizen. Dit zorgt voor meer inzicht in de CO2-voetafdruk van de individuele reizigers, en helpt hen om de milieu-impact van reizen beter te begrijpen en hun boekingsgedrag te beïnvloeden.

Integratie van CHOOOSE geeft Amex GBT toegang tot de door de industrie geaccepteerde rekenmethoden voor luchtvaartemissies. Dit zijn bijvoorbeeld ICAO, UK BEIS, US EPA en France ADEME [2]. Amex GBT integreert tevens aanvullende databronnen zoals IATA CO2 Connect, gebaseerd op IATA RECOMMENDED PRACTICE-RP 1726. Dit geeft klanten de flexibiliteit om meer criteria mee te nemen, zoals afstand, verbranding, bezetting, reisklasse, en ruimbagage, voor een nog accuratere berekening. Bovendien kunnen klanten, als de methode dat toelaat, hun voorkeuren aangeven met betrekking tot stralingsforcering en well-to-wake. Dit is belangrijk voor het meten van de voordelen van duurzame vliegtuigbrandstof (sustainable aviation fuel, SAF). Emissiedata voor andere reisonderdelen, zoals reizen per trein of per auto en hotelovernachtingen, volgen. Er zullen op den duur additionele methoden en functies beschikbaar zijn.

De integratie van CHOOOSE is een belangrijke stap in het bouwen van de architectuur voor aanvullende CO2-compensatieoplossingen binnen het Amex GBT-portfolio van producten en diensten. Klanten van Amex GBT krijgen de mogelijkheid om hun zakenreisemissies te compenseren via een divers portfolio klimaatoplossingen, die naadloos geïntegreerd zijn in hun boeking- en rapportagetools. Dit zijn bijvoorbeeld carbon offsets en insetscarbon removals, en opkomende oplossingen voor decarbonisatie. Data van CHOOOSE zal ook de duurzame oplossingen voor vergaderingen en evenementen (M&E) ondersteunen, zodat klanten een consistente ervaring met betrouwbare data krijgen bij alle diensten van Amex GBT. Egencia zal tevens de CHOOOSE-gedreven emissieberekeningen in zijn zakenreisplatform en rapportagetool integreren.

CHOOOSE CEO en oprichter Andreas Slettvol: “We ondersteunen Amex GBT – en de miljoenen reizigers die zij bedienen – graag bij de ontwikkeling van toonaangevende tools om de CO2-voetafdruk die gepaard gaat met zakenreizen te volgen, te begrijpen en te adresseren. Samen hanteren we een end-to-end aanpak met een focus op het leveren van rekenmethoden die stroken met de meest recente brancherichtlijnen en naadloze toegang tot zowel direct beschikbare als opkomende klimaatoplossingen.”

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan