Pillows Hotels verwelkomt toprestaurant Inter Scaldes in collectie

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet blijft samen met zijn partner Claudia voorlopig aan het roer staan van het Michelin restaurant en zal daarnaast een adviserende rol vervullen binnen de restaurants van Pillows Hotels. Restaurant VanOost is het eerste restaurant waar Brevet zijn kennis en kunde gaat delen met de chefs. In het najaar draagt hij InterScaldes over aan Jeroen Achtien en zijn partner Sanne, bekend van tweesterrenrestaurant Sens Restaurant in Vitznau, Zwitserland. 

 

Chef Jannis Brevet leidt nieuwe garde op

Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels, is blij met de samenwerking met Brevet: “Het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Tot nu toe hebben we prachtige prestaties behaald met onze restaurants en chefs. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en GaultMillau mogen ontvangen. Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen.”

Voor chef Jannis Brevet is het – na het opbouwen van een indrukwekkend cv – een nieuwe stap in zijn carrière die hij met volle overtuiging neemt, zo vertelt Jannis Brevet: “De Pillows Collectie en haar restaurants zijn net zo ambitieus als ik ben. Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden’, aldus Brevet. “Na jarenlang zelf in de keuken hebben gestaan, vind ik dit een mooie stap om mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent.”

 

Jeroen Achtien als nieuwe chef van restaurant Inter Scaldes

Het restaurant dat bekend staat om zijn pure producten uit de Zeeuwse wateren zal het eerste Michelin restaurant van de groep worden. Brevet zal in het najaar het stokje overdragen aan chef Jeroen Achtien en zijn partner Sanne Achtien. “Na vier jaar Sens Restaurant gerund te mogen hebben, kijk ik ernaar uit om terug naar Nederland te komen. Het doel is om het sterrenniveau voort te zetten binnen Inter Scaldes. Een uitdagende klus, maar daarom juist zo leuk.”

 

Inter Scaldes als nieuwe toevoeging aan Pillows Hotels

De combinatie van fine dining en overnachten is typerend voor het Pillows concept. Het Michelin restaurant en bijbehorende hotelkamers lijken dan ook een culinaire match van het hoogste niveau te worden. “Bij Pillows Hotels draait alles om genieten, zowel met onze hotels als op culinair vlak”, aldus Loes Dingemans. “Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis als Jeroen en onze gasten ook deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.”

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes haar deuren in het najaar. Het luxe boutique hotel heeft twaalf hotelkamers die exclusief beschikbaar zijn voor gasten van het restaurant.

 

Chef Jannis Brevet

Zeeland is de habitat van Jannis Brevet. Hij deed tientallen jaren ervaring op in met Michelinsterren bekroonde keukens in binnen- en buitenland, maar naar Zeeland keerde hij altijd weer terug waar hij liefde koestert voor wat de polders en wateren aan verfijnde delicatessen voortbrengen. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Claudia Inter Scaldes over. De voorgangster Maartje Boudeling wist tot dan twee sterren te bemachtigen. Brevet slaagde erin beide sterren te behouden en daar een derde aan toe te voegen in 2018. Vanaf heden heeft Jannis Brevet een adviserende rol binnen Pillows Hotels en haar restaurants.

 

Chef Jeroen Achtien

Jeroen Achtien is zijn indrukwekkende carrière begonnen aan de koksopleiding in Leeuwarden. Daarna stond hij in de keukens van verschillende Michelin restaurants waaronder de Librije. In 2018 vertrok Achtien naar Zwitserland waar zijn carrière een vogelvlucht nam als Executive Chef bij Sens. Onder Achtien’s leiding wist het restaurant twee sterren te verdienen. Vanaf september neemt Jeroen Achtien de rol van chef-kok en mede-eigenaar over van Jannis Brevet bij Inter Scaldes.

 

Over Inter Scaldes

Restaurant Inter Scaldes dankt haar naam en faam aan de schitterende situering in Kruiningen. Gelegen in de weidse polders van Zeeland, op het smalste gedeelte van Zuid-Beverland tussen de Ooster- en Westerschelde. Rondom het restaurant is een klassieke Engelse tuin aangelegd. Kenmerkend voor de kaart van Patron-Cuisinier Jannis Brevet zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Inter Scaldes wist haar eerste Michelinster al in 1977 te bemachtigen en telt sinds 2018 maar liefst drie Michelinsterren en is daarmee een internationale speler in zijn genre.

 

Over Pillows Hotels

Inter Scaldes is sinds januari 2023 onderdeel van de Pillows hotelcollectie. De hotels en restaurants van het label zijn gevestigd op de mooiste locaties in Nederland en België, zowel in stadscentra als omgeven door schitterende natuur. Sinds de start in 2017 zijn de volgende hotels en restaurants geopend: Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch en Coperto Restobar in Zwolle (2017), Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, restaurant LOF en Olivier Le Petit Bistro in Gent (2018), Pillows City Hotel Brussels Centre in Brussel (2020), Pillows Charme Hotel Château De Raay Baarlo en restaurant De Tuin van de Barones (2020), Luxury Boutique Hotel aan de IJssel en restaurant IJssel in Deventer (2021), Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park en Restaurant van Oost en Spring Brasserie (2022). Pillows valt onder International Hotel Management Group, dochteronderneming van Amerborgh, opgericht door Alex Mulder.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Vier nieuwe winterbestemmingen easyJet vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel