AirPlus en Uber maken zakenreizen gemakkelijker

De Corporate-Payment-specialist AirPlus International verheugt zich, te kunnen aankondigen dat de AirPlus Company Account nu ook door Uber wordt geaccepteerd. Wie als zakenreiziger bijvoorbeeld van en naar de luchthaven of het treinstation wil, kiest met Uber for Business voor een gemakkelijk en snel alternatief voor andere vervoersmiddelen. De klant bestelt de rit via de app, betaling en afrekening vinden op de achtergrond plaats met AirPlus. Dat geldt ook voor andere aanbiedingen van Uber for Business, zoals de mogelijkheid om eten te bestellen of andere leveringen in opdracht te geven.

 

Voor ondernemingen komen daardoor tijdrovende afrekeningen met fysieke bonnen te vervallen. In plaats daarvan krijgen zij een nauwkeurig overzicht van de uitgaven inclusief de integratie in de boekhoudsystemen. Medewerkers hoeven de kosten niet meer voor te schieten en deze achteraf via een reiskostendeclaratie te laten vergoeden. In plaats daarvan geschieden betaling en afrekening met het reeds in het systeem opgeslagen AirPlus Company Account, waardoor de afrekening net zo verloopt als het hele boekingsproces: eenvoudig en moeiteloos. Bovendien zorgt de centrale betaling ervoor dat ritten voldoen aan de reiskostenregeling. Ondernemingen hebben volledige controle over hun kosten, inclusief gedetailleerde evaluatiemogelijkheden.

 

Oliver Wagner, directievoorzitter bij AirPlus International, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Met de AirPlus Company Account als centrale betaalrekening kunnen ondernemingen tot dusver al vlieg- en treinreizen, huurauto’s en hotelboekingen afrekenen. Door de integratie in de Uber Wallet profiteren ondernemingen nu ook bij boekingen van Uber-ritten en andere Uber-aanbiedingen van de gebundelde afrekening en evaluatie. We zijn erg blij dat wij onze klanten Uber for Business kunnen aanbieden. Voortaan kunnen zakenreizigers hun ritten eenvoudig aanvragen via de Uber-app, terwijl de betaling centraal en automatisch wordt verwerkt via de AirPlus Company Account.”

 

Susan Anderson, Global Head of Uber for Business, licht toe: “Zakenreizen waren tot nu toe een omslachtig proces waarvoor verschillende stappen op verschillende platforms vereist waren. Wat ik zo geniaal vindt aan de samenwerking tussen Uber for Business en AirPlus is de naadloze ervaring voor zowel de zakenreiziger als de travel manager of de HR-manager achter de schermen. Van boeking en betaling tot en met de vergelijking stellen

 

 

 

 

 

 

wij ondernemingen in staat om het beheer van de reislogistiek voor de hele organisatie snel en efficiënt te vereenvoudigen, hetgeen een groot voordeel is als men bedenkt hoe ingewikkeld reizen kan zijn en hoeveel administratie vaak nodig is.”

 

Uber for Business met AirPlus als betaalmiddel zal wereldwijd beschikbaar zijn, in alle markten waar de Uber-app beschikbaar en waar AirPlus actief is. De samenwerking gaat van start in de VS en de eurozone, vervolgens in Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Daarna volgen de andere markten.

 

De afrekening vindt daarbij plaats via het wereldwijde betalingsnetwerk UATP. Uber is het eerste rideshare-platform dat zich bij het UATP-netwerk heeft aangesloten. AirPlus is de eerste issuer (kaartuitgever) in het UATP-netwerk via welke Uber kan worden gefactureerd. Ralph Kaiser, voorzitter en algemeen directeur van UATP, voegt toe: “Dit is van groot belang voor AirPlus omdat het de eerste UATP-emittent is die acceptatie in de Uber Wallet aanbiedt, en AirPlus-klanten zullen van het uitgebreide gebruik van de AirPlus Company Account profiteren. UATP is verheugd, dit mogelijk te maken.” Hij zegt ook: “De acceptatie zal in een aantal markten beginnen en zich binnen de komende maanden wereldwijd uitbreiden. Het is een spannende tijd voor het netwerk en de rekeninghouders.”

 

 

De vraag is al groot en de eerste klanten zijn al bezig met de introductie.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Vier nieuwe winterbestemmingen easyJet vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel