Accor brengt Orient Express Hotels terug met opening in Bangkok

Bangkok verwelkomt het eerste hotel van het nieuw leven ingeblazen Orient Express-merk van Accorhotels met de opening van het Orient Express Hotel in de wolkenkrabber King Power Mahanakhon in het laatste kwartaal van 2019.

Het luxehotelmerk bestond eerder tot 2014, toen Accorhotels een belang nam in Orient Express, wat ertoe leidde dat de voormalige Orient Express Hotels-panden werden omgedoopt tot Belmond Hotels. Belmond werd onlangs overgenomen door LVMH.

Vorig jaar kondigde Accorhotels zijn beslissing aan om het merk nieuw leven in te blazen. De nieuwe Orient Express Hotels nemen een aantal van hun merk- en servicewensen over van de beroemde spoorwegtreinen, met name het ontwerp van het pand, dat een art-decostijl heeft, ontwikkeld door de Franse interieurontwerper Tristan Auer.

“Orient Express gaf in de jaren 1900 een nieuwe vorm van treinreizen, introduceerde de eerste slaapwagons die West-naar-Oost met elkaar verbinden en levert ongekende niveaus van comfort en dineren”, aldus Michael Issenberg, voorzitter en CEO van Accorhotels Asia-Pacific.

“We kijken ernaar uit om dezelfde luxe en verfijning te brengen voor de nieuwe incarnatie van Orient Express-hotels.”

Het 78 verdiepingen tellende King Power Mahanakhon-gebouw, ook wel de “Pixeltoren” genoemd, bevindt zich in de centrale zakenwijk van Bangkok. De toren is het hoogste gebouw in Bangkok en heeft het hoogste observatieplatform van Thailand, The Mahanakhon Skywalk, op de 74e, 75e en 76e verdieping.

Samen met zijn 154 kamers en negen suites, heeft het nieuwe hotel ook een verdieping gewijd aan wellness met een buitenzwembad en jacuzzi, evenals een kenmerkende Orient Express Spa door Guerlain. Op het gebied van eten en drinken heeft de accommodatie twee kenmerkende restaurants: Mott 32 op Level 2 en Mahanathi van David Thompson op niveau 5. De toren heeft ook een restaurant op het dak en een bar op niveau 76.

Het nieuwe pand lijkt in de plaats te komen van wat oorspronkelijk het Bangkok-hotel was, dat in 2017 zou worden geopend in het Mahanakhon-gebouw voordat de plannen werden verlaten.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon