De petitie die de parkeerbedrijven op Schiphol zijn begonnen om het eenzijdige verbod op valet parking tegen te gaan, vindt brede steun. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen de petitie ondertekend.

De bedrijven werden op 13 december overvallen door het plan van de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol en de marechaussee om valet parking voor de vertrekhal per 1 januari te verbieden. Volgens de gemeente en de luchthaven is sprake van een wildgroei aan ’valet parking’ en leidt deze tot toenemende overlast bij de drukke vertrekhal. Vanaf 1 januari wordt handhavend opgetreden, waarbij wordt gedreigd met boetes tot 15.000 euro. Hans Adrichem, eigenaar van King Parking, liet weten dat hij en zijn zeventien collega’s zich overvallen voelden en hopen via een gesprek met de gemeente en Schiphol tot een oplossing te komen.

Dat is precies wat de bedrijven ook zeggen in hun toelichting op hun petitie, die zij afgelopen week zijn gestart. ‘Voorkom een algemeen verbod op valet diensten op Schiphol Airport door legitieme valet bedrijven met een keurmerk. Laat eerst de gemeente in gesprek komen met de goede valet aanbieders, alvorens alle bedrijven weg te sturen met drogredenen. Voorkom een machtsmonopolie van de dure Schiphol-producten.’

Volgens de valet-aanbieders raken veel bedrijven, klanten en reisbureaus gedupeerd als er vanaf 1 januari opeens geen enkele chauffeur of transfer meer is toegestaan voor de vertrekhal.

Bekijk hier de petitie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.