Brede steun voor behoud valet parking Schiphol

De petitie die de parkeerbedrijven op Schiphol zijn begonnen om het eenzijdige verbod op valet parking tegen te gaan, vindt brede steun. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen de petitie ondertekend.

De bedrijven werden op 13 december overvallen door het plan van de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol en de marechaussee om valet parking voor de vertrekhal per 1 januari te verbieden. Volgens de gemeente en de luchthaven is sprake van een wildgroei aan ’valet parking’ en leidt deze tot toenemende overlast bij de drukke vertrekhal. Vanaf 1 januari wordt handhavend opgetreden, waarbij wordt gedreigd met boetes tot 15.000 euro. Hans Adrichem, eigenaar van King Parking, liet weten dat hij en zijn zeventien collega’s zich overvallen voelden en hopen via een gesprek met de gemeente en Schiphol tot een oplossing te komen.

Dat is precies wat de bedrijven ook zeggen in hun toelichting op hun petitie, die zij afgelopen week zijn gestart. ‘Voorkom een algemeen verbod op valet diensten op Schiphol Airport door legitieme valet bedrijven met een keurmerk. Laat eerst de gemeente in gesprek komen met de goede valet aanbieders, alvorens alle bedrijven weg te sturen met drogredenen. Voorkom een machtsmonopolie van de dure Schiphol-producten.’

Volgens de valet-aanbieders raken veel bedrijven, klanten en reisbureaus gedupeerd als er vanaf 1 januari opeens geen enkele chauffeur of transfer meer is toegestaan voor de vertrekhal.

Bekijk hier de petitie.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon