Luchthaventaxi duurst in Zwitserland

Er bestaan grote verschillen tussen de prijzen van luchthaventaxi’s op de top 50 drukste vliegvelden in Europa. Voor een taxirit van de luchthaven naar het stadscentrum betalen reizigers gemiddeld 40 euro. Op de twee grootste vliegvelden van Zwitserland, Genève Airport en Zürich Airport, is de kilometerprijs het hoogst. Ook Kopenhagen Airport en Nice Airport zijn relatief duur. Luchthaventaxi’s in Turkije en Rusland behoren tot de goedkoopste van Europa.

Dit blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com. De gemiddelde prijs voor een luchthaventaxi op de grootse vliegvelden in Europa is €40,48 voor een taxirit van ruim 23 kilometer (€2,02 per kilometer). Op de helft van de onderzochte vliegvelden is de taxiprijs per kilometer €1,94 of meer, op de overige 25 vliegvelden zijn reizigers goedkoper uit. De verschillen tussen de vliegvelden zijn groot. Op het duurste vliegveld in Europa (Genève Airport, €5,67 per kilometer) is de prijs 12 keer hoger dan op het goedkoopste vliegveld in Europa (Istanbul Sabiha Gökcen, Antalya en Istanbul Atatürk, €0,47 per kilometer).

De totale ritprijs is het hoogst in Londen. Door de grote afstanden tussen de vliegvelden en het centrum is een luchthaventaxi erg duur op de luchthavens Londen Luton (€112), Londen Stansted (€112) en Londen Gatwick (€107). In absolute getallen is Antalya Airport het goedkoopst van alle 50 onderzochte vliegvelden, voor een taxirit naar het centrum van de Turkse stad wordt gemiddeld 42 TRY / €7,00 in rekening gebracht.

Transparantie
‘Door toegenomen transparantie is het tegenwoordig veel makkelijker om vast te stellen wat de prijzen zijn voor luchthaventaxi’s in Europa, het is niet meer de willekeur die regeert’, zegt Guus Wantia van Vliegveldinfo.nl. ‘Het internet heeft hierin de voornaamste rol gespeeld. Hiernaast treden vliegvelden en steden tegenwoordig strenger op tegen misstanden, waardoor het voor taxichauffeurs minder makkelijk is om reizigers te veel te laten betalen.’ Enkele Europese steden hanteren tegenwoordig vastgestelde prijzen voor een taxirit tussen het vliegveld en de stad, om duidelijkheid te scheppen voor met name buitenlandse reizigers. Bekende voorbeelden hiervan zijn Madrid Barajas Airport (€30) en Rome Fiumicino Airport (€48).

Bekijk hier het volledige Airport Taxi Report

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava