Zakenblad VS: Delta meest innovatieve airline

Delta Air Lines is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Fast Company.

Delta Air Lines is de enige luchtvaartmaatschappij in het rijtje van tech disruptors en wordt vergezeld door onder andere Apple, Microsoft en Google.
In 2018 startte Delta met de inzet van biometrie om de reiservaring van zijn passagiers en partnermaatschappijen als KLM, te vergemakkelijken. In combinatie met de veiligheidsinnovatie in de cockpit via de Flight Weather App, zorgen deze innovaties ervoor dat de luchtvaartmaatschappij de tweede plek in de lijst van reisorganisaties heeft behaald, vier plekken hoger dan in 2018.

‘Na onze medewerkers is technologie het tweede grootste concurrentievoordeel van Delta Air Lines’, zegt CEO Gill West. ‘Het team streeft ernaar om groot te denken, klein te beginnen en snel te leren. Dit zorgt ervoor dat Delta Air Lines technologische en innovatieve processen snel omzet in wat belangrijk is voor de reiservaring.’

Afgelopen jaar lanceerde Delta de 2.0 versie van de Flight Weather Viewer, een gepatenteerde iPad-app die piloten real time laat zien welke weerrisico’s er op de vliegroute zijn. Door middel van de app kunnen de piloten bepalen om de koers nauwkeuriger af te stellen op de weersverwachting en ongemak door turbulentie te beperken. De app vermindert ook het schommelen in hoogteverschillen. Hierdoor worden miljoenen brandstofkosten bespaard en is de CO2-uitstoot gedaald in het eerste jaar.

Biometrie
De luchtvaartmaatschappij introduceerde vorig jaar vingerafdrukherkenning als biometrische vorm van een optionele ID-verificatie voor alle vijftig Delta Sky Clubs. Daarna heeft Delta in Atlanta de allereerste volledig biometrische terminal in de VS geïntroduceerd. Hiervoor werd samengewerkt met de Amerikaanse douane- en grensbewaking. Door gezichtsherkenningstechnologie kunnen reizigers ervoor kiezen om bij het inchecken van bagage, bij de douanecontrole en ook bij het aan boord gaan hun identiteit te laten verifiëren door alleen naar een camera te kijken, in plaats van telkens te zoeken naar hun ticket en paspoort bij elk contactpunt.

In 2018 introduceerde Delta Air Lines nog diverse andere innovatieve oplossingen voor reizigers en medewerkers. De luchtvaartmaatschappij is continue bezig met innovatie. Van het lanceren van ultra moderne ijsbestrijdingsmiddelen tot de introductie van ’s werelds eerste draadloze inflight-entertainmentsysteem en de ontwikkeling een van een groot aantal platforms om werknemers te ondersteunen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend