Wifi in de lucht: wat kost dat eigenlijk?

Hoewel de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengt voor het gebruik van wifi tijdens de vlucht, biedt een aantal partijen gratis wifi aan onder bepaalde voorwaarden. Norwegian Air is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die alle reizigers gratis gebruik laat maken van wifi aan boord. Reiszoekmachine KAYAK.nl analyseerde wifi-prijzen in de lucht bij verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Dit in tegenstelling tot Aer Lingus en Turkish Airlines, die alleen gratis internet verstrekken aan passagiers in de Business Class. Voor reizigers die een EuroBonus Gold of Diamond-lidmaatschap hebben of vliegen met SAS Plus en SAS Business, heeft SAS Scandinavian Airlines gratis wifi als extra. Bij Emirates betalen passagiers niet voor de eerste 10 MB data in de lucht, daarna wordt ervoor 500 MB slechts € 0,94 in rekening gebracht. Qatar Airways biedt passagiers het eerste kwartier gratis wifi aan.

Nederlandse luchtvaartmaatschappij
Passagiers die vliegen met KLM kunnen ook genieten van wifi aan boord. Een uur in de lucht surfen op het internet kost € 10,95, voor 24 uur wifi aan boord wordt € 19,95 gevraagd. In 2016 sprak KLM de wens uit alle vliegtuigen die lange afstanden vliegen in 2017 met wifi te willen uitrusten.

Databundel in de lucht
Reizigers die liever flexibel internet gebruiken, kunnen zogenoemde databundels in de lucht aanschaffen. De meest betaalbare bundel wordt aangeboden door Air Berlin, namelijk 20 Mb voor € 4,90. Thai Airways en Aeroflot rekenen beide € 4,70 voor 10 MB. De kosten van 10 MB bij SriLankan Airlines zijn aanzienlijk hoger, namelijk € 14,73. Passagiers die een grotere databundel in de lucht willen, dienen dit aan te geven en betalen de overeenkomstige prijs. Zo betalen reizigers bij Aeroflot € 37,87 voor 100 MB en bij THAI Airways € 33,17.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...