Volledig gevaccineerde vlucht bij Emirates

Om de positieve vooruitgang van het vaccinatieprogramma in de Verenigde Arabische Emiraten te benadrukken, organiseert Emirates Airline een speciale vlucht die alleen volledig gevaccineerde bemanningsleden en passagiers aan boord zal hebben. Op 10 april 2021 vertrekt vlucht EK2021 om 12.00 uur lokale tijd vanuit Dubai International Airport, om over verschillende gebieden in de VAE te vliegen. De A380, ’s werelds grootste passagiersvliegtuig, keert om 14.30 uur weer terug naar Dubai.

Succesvol vaccinatieprogramma
De eenmalige vlucht EK2021 is een unieke gebeurtenis die niet alleen het succes van het vaccinatieprogramma van de VAE viert, maar ook de vooruitstrevende rol van Emirates bij het vaccineren van hun werknemers, en dan in het bijzonder de piloten en het cabinepersoneel. De luchtvaart is en blijft een onvervangbare sector die mensen en steden met elkaar verbindt, belangrijke handelsstromen faciliteert en passagiersreizen mogelijk maakt. Dit alles brengt voor miljoenen mensen economische welvaart en vreugde met zich mee. Passagiers krijgen tijdens EK2021 de kans om het nieuwste A380-toestel van Emirates te bewonderen. Deze is voorzien van de gloednieuwe Premium Economy stoelen en vernieuwde cabine-interieurs in alle klassen.

Uitmuntende service en comfort
De Emirates A380 blijft een favoriet bij reizigers vanwege het ongeëvenaarde comfort en de ruime bewegingsruimte. Van het bekroonde ice inflight entertainmentsysteem en de iconische A380 Onboard Lounge service voor Business en First Class passagiers tot een volledige gastronomische maaltijd in alle klassen en het vriendelijke cabinepersoneel; passagiers maken de volledige Emirates ervaring mee aan boord van deze speciale vlucht. Passagiers die met EK2021 reizen, kunnen daarnaast al voor vertrek alle diensten en voorzieningen van Dubai International Airport op de grond ontdekken.

Veiligheid voorop
Reizigers krijgen verder de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veilig en aangenaam reizen uit te proberen. Hieronder valt onder andere de nieuwe biometrische en contactloze technologie die Emirates onlangs heeft geïmplementeerd in de check-in en boarding gates op de luchthaven van Dubai. In maart heeft Airbus daarnaast een app gelanceerd met de naam “Tripset”. Deze applicatie verzamelt en verstrekt vlucht- en reisinformatie om het vertrouwen van passagiers in hun end-to-end reis te vergemakkelijken en te herstellen wanneer ze met het vliegtuig reizen tijdens de Covid-19 pandemie. Tripset maakt het voor passagiers mogelijk om op de hoogte te blijven van de laatste en meest relevante reisvoorwaarden, beperkingen en gezondheidsvoorschriften, zonder dat zij verschillende bronnen hoeven te raadplegen.

Koploper op het gebied van vaccineren
De VAE is een van de wereldwijde koplopers op het gebied van toegediende vaccinaties voor burgers en residenten, en heeft vier Covid-19 vaccins gratis voor iedereen beschikbaar gesteld. Tot op heden zijn in de VAE meer dan 8 miljoen vaccinaties toegediend, waarmee meer dan de helft van de bevolking al is beschermd.

De Emirates Group heeft het nationale vaccinatieprogramma gesteund door Covid-19 vaccins gemakkelijk beschikbaar te stellen aan werknemers in de VAE op meerdere locaties binnen de gebouwen van het bedrijf. Tot nu toe hebben meer dan 35.000 werknemers van Emirates hun Covid-19 vaccin gekregen in een van de vaccinatiecentra van het bedrijf. Meer dan 85% van de piloten en het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij heeft zelfs al twee doses ontvangen.

Non-profit vlucht
Het volledige ingezamelde bedrag voor deze speciale vlucht EK2021 wordt gedoneerd aan de Emirates Airline Foundation, de non-profit liefdadigheidsorganisatie van de luchtvaartmaatschappij die projecten over de hele wereld ondersteunt die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van kansarme kinderen.

Ticketvoorwaarden
Tickets voor vlucht EK2021 zijn beschikbaar voor burgers en inwoners van de VAE die de periode van twee weken na hun tweede dosis van het Covid-19-vaccin hebben voltooid. Tickets kunnen worden gekocht bij het contact center van Emirates, de verkoopkantoren van Emirates in de VAE en bij lokale reisbureaus. De kosten zijn € 230 per persoon voor de Economy Class en € 460 voor Business Class. Voor meer informatie over de vlucht en de voorwaarden, zie deze website.

Zoals bij elke reguliere vlucht, worden reizigers voor EK2021 vanaf 3 uur voor vertrek met hun boardingpass bij de check-in verwacht. Zij moeten hun VAE-identiteitskaart of paspoort en inentingsbewijs meebrengen. Alle passagiers die met EK2021 reizen, zullen voor het vertrek gratis een sneltest op Covid-19 ondergaan. In overeenstemming met de voorzorgsmaatregelen moeten de passagiers de protocollen voor fysieke afstand in acht nemen en hun maskers tijdens de hele reis dragen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan