United heeft een investering aangekondigd van $ 15 miljoen aan in Eve Air Mobility en een voorwaardelijke koopovereenkomst voor 200 elektrische vierzitsvliegtuigen – ook wel vliegede taxi’s – plus 200 toestellen in optie. De eerste leveringen worden al in 2026 verwacht.

Dit markeert een nieuwe belangrijke investering van United in vliegende taxi’s die het potentieel hebben om de woon-werkervaring in steden over de hele wereld te revolutioneren. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zijn de bedrijven van plan om aan toekomstige projecten te werken, waaronder studies over de ontwikkeling, het gebruik en de toepassing van Eve’s vliegtuigen en het ecosysteem voor stedelijke luchtmobiliteit (UAM).

“United heeft in het begin geïnvesteerd in verschillende geavanceerde technologieën op alle niveaus van de toeleveringsketen, waardoor onze positie als leider op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de luchtvaart wordt benadrukt”, aldus Michael Leskinen, president van United Airlines Ventures. “Vandaag schrijft United opnieuw geschiedenis door de eerste grote luchtvaartmaatschappij te worden die publiekelijk investeert in twee eVTOL-bedrijven. Onze overeenkomst met Eve benadrukt ons vertrouwen in de stedelijke luchtmobiliteitsmarkt en dient als een andere belangrijke maatstaf voor ons doel van netto nul koolstofemissies tegen 2050 – zonder gebruik te maken van traditionele compensaties. Samen zijn we van mening dat onze reeks technologieën voor schone energie een revolutie teweeg zullen brengen in het luchtverkeer zoals we dat kennen en als katalysator zullen dienen voor de luchtvaartindustrie om op weg te gaan naar een duurzame toekomst.”

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.