The Macallan zoekt het in culinaire combinatie

The Macallan biedt jonge chefs een podium tijdens internationaal gourmetfestival CHEFS AT THE PARC -24 tm 27 mei in parc Broekhuizen. Acht getalenteerde chefs strijden om de titel Master Of Flavour door de beste pairing te maken met een amuse en The Macallan Double Cask 12 Years Old

De Masters Of Flavour Competition vindt plaats tijdens CHEFS AT THE PARC. Met deze voor Nederland unieke competitie biedt The Macallan onder leiding van driesterrenchef Jacob Jan Boerma jong talent een internationaal podium. Te midden van gevestigde namen mag een jonge chef samen met een collega, sommelier/bartender, hun gecreëerde amuse serveren met een unieke pairing met The Macallan. Jacob Jan is net als The Macallan een groot voorstander van het stimuleren van jong talent. Middels deze competitie willen ze de chefs uitdagen om gedurfde keuzes te maken die leiden tot verrassende creaties. Het winnende duo vliegt naar Gerona voor een exclusief diner bij driesterrenrestaurant El Celler De Can Roca.

Voorafgaand aan de competitie hebben de acht uitgekozen chefs samen met hun collega een masterclass gekregen. Binnen vertrouwde muren van hun eigen restaurant kregen zij een tasting met The Macallan Double Cask 12 Years Old om geïnspireerd te raken voor hun pairing. Op zondagmiddag 26 mei tijdens CHEFS AT THE PARC te Leersum presenteren zij hun creatie aan een Nederlandse vakjury, bestaande uit vooraanstaande namen uit de culinaire wereld. De jury zal de combinatie van de chefs’ amuse met The Macallan proeven, beoordelen en een winnaar kiezen. Er wordt hierbij gelet op smaak, creativiteit en presentatie.

Vanuit de intentie om samen te genieten mogen alle aanwezige gasten niet alleen de kookkunsten aanschouwen die ter plekke getoond worden, maar ook de unieke pairings proeven. De acht amuses worden samen met The Macallan iedere ronde geserveerd aan alle gasten, waarna de winnaars op zondagavond bekend worden gemaakt.

Naast de hoofdprijs betreft de tweede prijs een diner voor twee personen bij Restaurant Voltaire, met een overnachting op landgoed Parc Broekhuizen. De derde prijs is een cadeaucheck van Hanos ter waarde van 250 euro. CHEFS AT THE PARC vindt plaats van 24 t/m 27 mei en staat geheel in het teken staat van culinaire samenwerkingen. Tijdens deze dagen zijn er in totaal meer dan 50 Michelinsterren.

De chefs van CHEFS AT THE PARC zijn in Nederland op uitnodiging van driesterrenchef Jacob Jan Boerma (De Leest*** in Vaassen, Restaurant Voltaire* in Leersum en The White Room* in Amsterdam), die sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Parc Broekhuizen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon