Schiphol staat op nummer 13 in de ranglijst van luchthavens wereldwijd als wordt gekeken naar de prijs van een taxirit naar het centrum van de stad. Een taxiritje naar het centrum van Amsterdam kost vanaf Schiphol gemiddeld 45 euro voor een afstand van 17 kilometer.

De duurste luchthaven is Milaan Bergamo Airport, waar reizigers voor een taxirit van 52 kilometer naar het stadscentrum 105 euro moeten neertellen. De luchthavens van Londen Stansted en Luton volgen met 104 en 99 euro op de voet.

Het goedkoopst is de luchthaven van het Turkse Antalya, waar een taxirit naar het centrum 8 euro kost voor een afstand van 15 kilometer.

Dat blijkt uit cijfers van Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com. In heel Europa betalen reizigers voor een taxirit van de luchthaven naar het stadscentrum gemiddeld 40 euro.

De luchthavens Milaan Bergamo Airport (Ryanair), Londen Stansted Airport (Ryanair) en Londen Luton Airport (easyJet en Wizz Air) worden vooral gebruikt door low cost airlines. Juist op deze vliegvelden zijn taxi’s het duurst, blijkt uit het onderzoek. Reizigers die zich uitsluitend laten leiden door de prijzen van vliegtickets komen hier bedrogen uit. De kans is groot dat een taxirit naar het hotel in het centrum meer geld kost dan het vliegticket.

Voor de vliegvelden bij Londen wordt aangeraden om vooraf een taxi boeken om iets voordeliger te reizen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.