Stephan Baars nieuwe president en CEO van BCD Travel

Stephan Baars heeft deze week de rol van president en CEO van BCD Travel overgenomen. Na 11 jaar als CFO bij het bedrijf, verliet hij BCD om CEO te worden van BORON, de private investeringsmaatschappij van BCD-oprichter John Fentener van Vlissingen. Baars keert terug met de visie om voort te bouwen op het succes van het bedrijf.

“Op de korte termijn ben ik van plan om zoveel mogelijk mensen binnen de organisatie te ontmoeten, in alle regio’s en op alle niveaus”, zegt Baars. “Ik ben altijd dicht bij BCD gebleven, maar er valt veel te leren van onze geweldige medewerkers, het directieteam en onze partners. Wat niet verandert, is dat mijn team en ik zich zullen blijven inzetten voor het succes van onze klanten.

Het langetermijndoel van Baars weerspiegelt de visie van BCD: ’s werelds meest vertrouwde, innovatieve en duurzame zakenreisorganisatie te zijn. BCD heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van deze visie door het bereiken van doelen op het gebied van verkoop, klantbehoud en medewerkersbetrokkenheid, samen met recente vorderingen op het gebied van technologie en duurzaamheid. BCD’s herstelinspanningen na de pandemie hebben het bedrijf in zijn geheel versterkt. BCD boekte in 2022 een totale omzet van US$16 miljard en heeft wereldwijd weer meer dan 13.000 medewerkers in dienst.

Vorig jaar werd BCD door lezers van The Beat voor het zesde jaar op rij en voor de 10e keer in totaal uitgeroepen tot ‘Most Admired TMC’ en ontving voor het derde jaar op rij een EcoVadis Platinum-rating voor duurzaamheid. BCD is blijven investeren in innovatieve oplossingen, zoals het bekroonde travelmanagement-platform TripSource®.

“De prestaties van BCD komen van binnenuit – van onze mensen en hun inzet om elke dag de BCD-waarden na te leven”, aldus Baars. “Ik voel me vereerd en geïnspireerd door wat ik hier bij BCD Travel aantref. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen een bedrijf en cultuur zullen opbouwen en laten groeien die, zoals onze oprichter graag zegt, de volgende generatie zullen bijblijven.”

Baars, opgegroeid in het Duitse Hannover, heeft drie decennia leidinggevende ervaring in de telecomsector, olie- en gaswinning, zakenreizen en investeringen. In 2013 werd hij voorzitter van de raad van commissarissen van BCD Travel Duitsland, een functie die hij vandaag de dag nog steeds vervult. Vanwege BCD’s globale omvang zal Baars zijn tijd verdelen tussen het hoofdkantoor in Utrecht en andere regionale kantoren wereldwijd.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring