Singapore Airlines lanceert langste vlucht

Singapore Airlines (SIA) heeft ’s werelds langste commerciële vlucht, tussen Singapore en New York, gelanceerd. Donderdag, om 23.37u (lokale tijd), vertrok de eerste nieuwe non-stop vlucht van Singapore naar New York vanaf Changi International Airport en arriveerde een dag later, om 05.29u (lokale tijd), op Newark Liberty International Airport. De vliegtijd was 17 uur en 52 minuten.

De geheel nieuwe Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) zal de route aanvankelijk driemaal per week uitvoeren, met vertrek vanuit Singapore op maandag, donderdag en zaterdag. Met de aflevering van een aanvullend A350-900ULR vliegtuig zal vanaf 18 oktober de route dagelijks worden gevlogen.

‘Singapore Airlines is trots om ‘s werelds langste commerciële vluchten met de nieuwe A350-900ULR te introduceren, maar we zijn nog meer verheugd om het feit dat wij onze passagiers een verbeterde verbinding tussen Singapore en de Verenigde Staten kunnen bieden. Dit toont onze toewijding om de behoeften van onze klanten centraal te stellen in alles wat we doen,’ aldus de heer Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines.
SIA is ‘s werelds eerste klant voor de nieuwe A350-900ULR, met zeven orders bij Airbus. Het vliegtuig wordt uitgerust in een twee-klassen indeling, met 67 Business Class stoelen en 94 Premium Economy Class stoelen.
Het vliegtuig zal ook worden gebruikt voor nieuwe non-stop vluchten tussen Singapore en Los Angeles, die op 2 november 2018 worden gelanceerd. Daarnaast zal het toestel worden ingezet om de vluchten op de bestaande Singapore-San Francisco route uit te breiden. Tegen het einde van het jaar heeft SIA wekelijks 27 non-stop vluchten tussen Singapore en de Verenigde Staten.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire