Singapore Airlines (SIA) heeft ’s werelds langste commerciële vlucht, tussen Singapore en New York, gelanceerd. Donderdag, om 23.37u (lokale tijd), vertrok de eerste nieuwe non-stop vlucht van Singapore naar New York vanaf Changi International Airport en arriveerde een dag later, om 05.29u (lokale tijd), op Newark Liberty International Airport. De vliegtijd was 17 uur en 52 minuten.

De geheel nieuwe Airbus A350-900ULR (Ultra Long Range) zal de route aanvankelijk driemaal per week uitvoeren, met vertrek vanuit Singapore op maandag, donderdag en zaterdag. Met de aflevering van een aanvullend A350-900ULR vliegtuig zal vanaf 18 oktober de route dagelijks worden gevlogen.

‘Singapore Airlines is trots om ‘s werelds langste commerciële vluchten met de nieuwe A350-900ULR te introduceren, maar we zijn nog meer verheugd om het feit dat wij onze passagiers een verbeterde verbinding tussen Singapore en de Verenigde Staten kunnen bieden. Dit toont onze toewijding om de behoeften van onze klanten centraal te stellen in alles wat we doen,’ aldus de heer Goh Choon Phong, CEO van Singapore Airlines.
SIA is ‘s werelds eerste klant voor de nieuwe A350-900ULR, met zeven orders bij Airbus. Het vliegtuig wordt uitgerust in een twee-klassen indeling, met 67 Business Class stoelen en 94 Premium Economy Class stoelen.
Het vliegtuig zal ook worden gebruikt voor nieuwe non-stop vluchten tussen Singapore en Los Angeles, die op 2 november 2018 worden gelanceerd. Daarnaast zal het toestel worden ingezet om de vluchten op de bestaande Singapore-San Francisco route uit te breiden. Tegen het einde van het jaar heeft SIA wekelijks 27 non-stop vluchten tussen Singapore en de Verenigde Staten.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.