Schiphol voert samen met KLM een proef uit met gezichtsherkenning bij het boarden, het zogeheten ‘biometrisch boarden’. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een apart poortje dat de passagier herkent aan het gezicht, zodat die geen paspoort of instapkaart hoeft te laten zien.

Deze proef is één van de verschillende testen die Schiphol doet in samenwerking met partners om het reisproces op de luchthaven verder te vergemakkelijken. ‘Door te vernieuwingen door te voeren, willen we het mogelijk maken dat je in de toekomst van de vertrekhal naar het vliegtuig loopt zonder nog je instapkaart of paspoort te laten zien’, vermeldt Schiphol op haar website.

De proef vindt plaats bij een geselecteerde gate op de luchthaven. Passagiers kunnen zich in het wachtgebied van die gate registreren bij een registratiekiosk, waarbij paspoort, instapkaart en gezicht worden ingescand. Vervolgens kan de passagier inchecken bij een self-service poortje, waar een camera de gezichtsscans vergelijkt. Na het boarden worden de persoonsgegevens automatisch verwijderd.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.