RIU Hotels & Resorts opent zijn eerste hotel in Madrid. Het nieuwe RIU Plaza España, gevestigd in het uit 1953 stammende gebouw Edificio España, is tevens het eerste RIU Plaza stadshotel in Spanje. RIU heeft onder meer stadshotels in NYC en Dublin.

‘We hebben jarenlang gezocht naar een gelegenheid om een stadshotel te openen in Madrid. En dat we dat nu hebben kunnen doen, in het hart van de stad in zo‘n betekenisvol gebouw, gaat onze verwachtingen echt te boven’, zegt Luis Riu, CEO van RIU Hotels.

Het vier sterren tellende Riu Plaza España bevindt zich aan de Gran Vía en heeft 585 kamers. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, verwarmd buitenzwembad op de 21-ste verdieping, een restaurant en een lobbybar.

Het hotel heeft daarnaast ook twee sky bars met uitzicht over de stad. De eerste bar, De Madrid al Cielo, beslaat de 26-ste verdieping. Het ontwerp is geïnspireerd op de cultuurbeweging van Madrid in de jaren 80, met neonverlichting aan de wanden. De tweede bar, op de allerhoogste verdieping van het gebouw, biedt een uitzicht van 360 graden over de stad. Beide gelegenheden zijn ontworpen als trekpleisters voor bezoekers, maar tegelijkertijd ook voor de inwoners van Madrid.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.