Het Riu Plaza Berlin (Duitsland) en het Riu Plaza Guadalajara (Mexico) openen op maandag 25 mei. Dit zijn de eerste hotels in de keten die heropenen na de volledige sluiting van alle vestigingen vanwege de coronacrisis. Beide hotels gaan de nieuwe beveiligingsprotocollen toepassen, die zijn opgenomen in de RIU-handleiding voor het post-COVID-hotel.

Het hotel Riu Plaza Berlin, met 357 kamers en 4 sterren, werd in 2015 geopend in een van de meest populaire delen van de stad, vlakbij de belangrijkste ambassades, prominente winkelgebieden en het historische centrum. Het hotel Riu Plaza Guadalajara werd in 2011 geopend in een van de beste delen van de stad, aan de López Mateos Avenue, een doorgaande weg die aansluit op de Expo Guadalajara, de industriële gebieden en het historische centrum. Het 4-sterrenhotel beschikt over 550 kamers en een groot conferentiecentrum met 16 kamers.

Verantwoordelijkheid 
De medewerkers van het Riu Plaza Guadalajara en het Riu Plaza Berlin zullen hun werk hervatten met de grote verantwoordelijkheid om als eerste RIU-teams de door de keten opgestelde protocollen toe te passen. Ze stellen de nodige beveiligingsmaatregelen vast om haar klanten en werknemers in deze eerste fase van heropening maximale gemoedsrust te bieden. Deze protocollen gaan in op de details van de dagelijkse operatie, zodat elke werknemer weet hoe te handelen vanaf het moment dat hij aan het werk gaat, wanneer hij zijn taken uitvoert en ook zijn dagelijkse taken voltooit.

Trainingsprogramma 
RIU heeft een specifiek trainingsprogramma ontwikkeld voor de introductie van deze nieuwe veiligheids-, hygiëne- en prestatieprotocollen in al haar hotels met het oog op de geleidelijke heropening van haar faciliteiten. De maatregelen zijn nauwgezet en strikt, te beginnen met het beperken van de hotelbezetting tot 50% of 60%, met uitzondering van strengere wettelijke voorschriften, om maximale rust en veiligheid te bieden aan zowel gasten als werknemers. Deze maatregelen zullen geleidelijk versoepelen naarmate de gezondheidsautoriteiten met nieuwe regelgeving komen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.