BCD Travel heeft bekendgemaakt dat Connex Travel, al jarenlang joint venture-partner in Zuid-Afrika, gaat fuseren met Rennies Travel, de belangrijkste zakenreisorganisatie in Zuid-Afrika. De fusie resulteert in een totaal personeelsbestand van 737 werknemers, met kantoren in Pretoria, Johannesburg, Bloemfontein, Kaapstad, Durban, Port Elizabeth, Oost-Londen, Stellenbosch, Richardsbaai, en Namibië, met een aanzienlijke gezamenlijke jaaromzet.

Het nieuws volgt op de aankondiging van BCD in januari dit jaar, dat Rennies Travel, eigendom van Bidvest, zich had aangesloten bij BCD’s Global Network. Connex Travel, voorheen actief als BCD Travel South Africa, is al sinds 2009 partner van BCD’s Global Network. Het gefuseerde bedrijf zal verdergaan onder de naam Rennies BCD Travel.

“Ik ben erg blij met deze fusie”, zegt Adrian Woodward, vice president van BCD Travel’s EMEA Global Network. “We bundelen onze krachten in een competitieve en snelgroeiende zakenreismarkt. De combinatie van onze ervaring en partnerschap versterkt niet alleen onze positie op de Afrikaanse markt, maar biedt ook marktrelevante oplossingen en diensten voor onze gezamenlijke klanten.”

Rennies BCD Travel zal worden geleid door CEO Bronwyn Philipps, voorheen CEO van Rennies Travel. Marco Cristofoli, voormalig CEO van Connex Travel, blijft lid van het senior managementteam. “Terwijl we onze focus op klantenservice blijven voortzetten, kijken we ernaar uit om de innovatieve technologieën en de wereldwijde expertise van BCD Travel op het gebied van internationale gegevensconsolidatie ter beschikking te stellen aan onze klanten,” aldus Philipps. “Door de sterke aanwezigheid van Rennies in het zuiden van Afrika, biedt deze fusie ons de mogelijkheid om onze aanwezigheid buiten de Zuid-Afrikaanse markt uit breiden”, voegt Cristofoli toe.

“Deze fusie weerspiegelt de voortdurende focus van BCD Travel op groei, zowel organisch als door uitbreidingen die onze strategie ondersteunen, onze klanten ten goede komen en aansluiten bij onze bedrijfscultuur,” aldus Stewart Harvey, president EMEA bij BCD. Met de zesde grootste bevolking in Afrika, heeft Zuid-Afrika ook de op een na grootste economie van het continent, met een bruto binnenlands product van US$366 miljard in 2018. De economie van het land is zeer divers, met belangrijke industrieën zoals mijnbouw, landbouw en visserij, productie en assemblage van voertuigen, voedselverwerking, telecommunicatie, energie, financiële en zakelijke diensten, toerisme en transport.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.