Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië verder versoepeld. Waar de populaire kuststrook van het Mediterrane land sinds medio vorig jaar al weer op veilig stond, vooral vakantiegebied, geldt nu ook voor vrijwel het gehele centrale en noordelijke binnenland de veilige adviescode geel.

Mohamed Attia, directeur van het Tunesisch Verkeersbureau in Nederland, zegt: “Wij zijn erg verheugd dat de vele inspanningen en aanpassingen in Tunesië tot versoepeling van het reisadvies hebben geleid. De Tunesische regering en de lokale veiligheidsdiensten zijn en blijven zeer alert om de veiligheid van zowel Tunesiërs als buitenlandse gasten te waarborgen.”

Hij vervolgt: “Dit besluit van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet op een beter moment komen. We zien een enorme interesse in Nederland voor reizen naar Tunesië, hetgeen door Nederlandse touroperators die reizen naar ons land aanbieden bevestigd wordt.

Na de meivakantie verwachten we een boekingsspurt voor de zomervakantie. Daar zullen we met enkele gerichte promotiecampagnes ook op inspelen. Naast onze populaire witte zandstranden kunnen ook de meer op cultuur, golf, historie, wellness en natuur gerichte rondreizen in het Tunesische binnenland weer zonder beperking aangeboden en geboekt worden.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.