Qatar Airways kondigt aan dat het een codeshare-overeenkomst heeft afgesloten met IndiGo, India’s grootste maatschappij van passagiersvluchten. Sinds 7 november 2019 is de verkoop gestart van de eerste codeshare-vluchten, uitgevoerd vanaf 18 december 2019.

Dankzij deze overeenkomst kan de maatschappij zijn code plaatsen op IndiGo-vluchten tussen Doha en Delhi, Mumbai en Hyderabad.

Group Chief Executive van Qatar Airways, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker vertelt: “Wij zijn er bijzonder trots op om deze strategische samenwerking aan te gaan met IndiGo, de grootste luchtvaartmaatschappij in één van ‘s werelds snelstgroeiende markten voor de luchtvaart. Wij gaan ervan uit dat deze overeenkomst pas de eerste stap is van een intensievere samenwerking. Wij kijken ernaar uit om onze krachten en middelen te bundelen en zo de reiservaring voor onze passagiers overal ter wereld te verbeteren.”

Chief Executive Officer van IndiGo, Mr. Ronojoy Dutta, vertelt: “Dit is een heugelijk moment voor ons, want we ondertekenen deze codeshare-overeenkomst met een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Deze strategische alliantie laat niet alleen onze internationale activiteiten groeien, maar bevordert ook de economische groei in India. Het zorgt voor meer verkeer en uitgelezen kansen voor handel en toerisme dankzij de consistente mobiliteit. Wij hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking en het uitbreiden van onze kenmerkende punctuele, vriendelijke en zorgeloze servicebeleving richting de passagiers van Qatar Airways. Het zijn spannende tijden in de luchtvaartbranche en wij blijven vastberaden werken aan de opbouw van een van de beste systemen voor luchtvervoer ter wereld”.

Qatar Airways voert momenteel 102 wekelijkse vluchten uit tussen Doha en 13 andere bestemmingen in India, waaronder Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Delhi, Goa, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Kozhikode, Mumbai, Nagpur en Thiruvananthapuram.

De vrachtdivisie, Qatar Airways Cargo, voert momenteel in totaal 28 wekelijkse vrachtvluchten uit naar zeven bestemmingen in India. De top drie vrachtbestemmingen in India zijn Mumbai, Chennai en Ahmedabad.

IndiGo is in India de grootste maatschappij van passagiersvluchten met een aandeel op de thuismarkt van 47% sinds augustus 2019. Het behoort tot de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. IndiGo heeft een eenvoudige filosofie: zorg voor lage tarieven en een punctuele, vriendelijke, zorgeloze service. Met een vloot van ruim 240 vliegtuigen verzorgt de maatschappij bijna 1.500 dagelijkse vluchten waarmee 60 binnenlandse en 23 internationale bestemmingen worden bereikt.

Qatar Airways werd meermaals bekroond en voor de vijfde maal kreeg het de titel van ‘World’s Best Airline’ in de World Airline Awards 2019, een initiatief van het internationale adviesbureau Skytrax. Qatar Airways werd ook bekroond met de titels ‘World’s Best Business Class’, ‘Best Business Class Seat’ en ‘Best Airline in the Middle East’.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de Staat Qatar heeft momenteel een moderne vloot van ruim 250 vliegtuigen, die via de hub Hamad International Airport (HIA) meer dan 160 bestemmingen wereldwijd aanvliegen. De maatschappij lanceerde eerder in 2019 een aantal nieuwe bestemmingen, waaronder Davao, Filippijnen; Langkawi, Maleisië; Mogadishu, Somalië; Rabat, Marokko; Izmir, Turkije; Lissabon, Portugal; Malta. Nog in 2019 worden Gaborone, Botswana en Luanda, Angola, toegevoegd; in 2020 volgt Osaka, Japan.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.