Qatar Airways wil vanaf maart 2021 als eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten de nieuwe innovatieve mobiele app IATA Travel Pass ‘Digital Passport’ uittesten, in samenwerking met de International Air Transport Association (IATA). De test zal een belangrijke rol spelen in een meer contactloze, veilige en naadloze reiservaring voor de passagiers van de luchtvaartmaatschappij.

De eerste testfase van het  ‘digital passport’ zal gebeuren op de route van Doha naar Istanbul. Passagiers zullen de resultaten van de Covid-19 test kunnen ontvangen en controleren of ze hun reis mogen maken. Via de app kunnen reizigers hun goedgekeurde ‘Ok to travel’-status op een beveiligde manier delen met de luchtvaartmaatschappij en andere betrokken partijen, zelfs vóór hun aankomst op de luchthaven.

IATA Travel Pass biedt ook de meest recente informatie rond de Covid-19 gezondheidsvereisten, zodat reizigers er zeker van kunnen zijn dat ze voldoen aan de meest recente toelatingsvereisten van hun reisbestemming.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: “Met het meest rigoureuze en solide Covid-19 veiligheidsprogramma dat binnen de wereldwijde luchtvaartindustrie bestaat, zijn we erop gefocust dat Qatar Airways de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten wordt die de baanbrekende IATA Travel Pass-technologie uittest en we zijn geëngageerd om de luchtvaartsector te ondersteunen via het Industry Advisory Panel van IATA.”

“Als marktleider en enige luchtvaartmaatschappij ter wereld met een 5-sterren Skytrax Covid-19 Airline Safety Rating, zetten wij ons in om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van onze passagiers te waarborgen en te zorgen voor een geïntegreerde, naadloze klantenervaring tijdens elke stap van hun reis met ons.”

“De IATA Travel Pass fungeert als een ‘digitaal paspoort’ voor reizigers en is onze nieuwste tool in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19. Met de app kunnen passagiers veilig en moeiteloos door hun reisplannen navigeren, in de geruststelling dat hun geverifieerde reisdocument gebaseerd is op de meest recente Covid-19-informatie, de strengste regels inzake gegevensbescherming en op de toegangsregels van de bestemming waar ze naartoe reizen.”

“We hopen door te investeren in deze technologie passagiers over de hele wereld aan te moedigen om meer vertrouwen te krijgen in de veiligheid van vliegreizen en de komende maanden reisplannen beginnen te maken voor de toekomst.”

Mr. Alexandre de Juniac, Directeur-Generaal en CEO bij IATA, zegt hierover: “Qatar Airways toont zijn leiderschap in de sector. IATA Travel Pass zal de test- of vaccinatiegegevens van reizigers verifiëren, wat de sleutel is tot het vrijgeven van reizen zonder quarantainemaatregelen. De test met het digitale paspoort van Qatar Airways zal ons helpen het vertrouwen van regeringen en reizigers op te bouwen dat IATA Travel Pass de identiteit van reizigers veilig en eenvoudig kan koppelen aan hun digitale reisgegevens. Het zal ons ook helpen aantonen dat ICAO’s wereldwijde standaarden voor digitale paspoorten werken. En het zal de noodzaak benadrukken voor regeringen om hun samenwerking met de industrie te versnellen om wereldwijde normen voor gezondheidscertificaten te ontwikkelen – een essentiële voorwaarde om de wereld weer veilig met elkaar te verbinden”.

Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij ter wereld die de prestigieuze 5-sterren COVID-19 Airline Safety Rating behaalt van de internationale luchtvaart beoordelingsorganisatie Skytrax. Dit volgt op het recente succes van Hamad International Airport als de eerste luchthaven in het Midden-Oosten en Azië die een Skytrax 5-sterren Covid-19 Airport Safety Rating heeft gekregen. Deze bekroningen bieden passagiers over de hele wereld de zekerheid dat de normen voor gezondheid en veiligheid van luchtvaartmaatschappijen aan de hoogst mogelijke normen van professioneel en onafhankelijk onderzoek en beoordeling worden onderworpen. Voor meer informatie over de genomen maatregelen aan boord en op Hamad International Airport (HIA), ga naar qatarairways.com/safety.

Qatar Airways voert momenteel meer dan 800 vluchten per week uit naar meer dan 120 bestemmingen wereldwijd. Tegen eind maart 2021 plant de luchtvaartmaatschappij het netwerk verder op te bouwen tot 130 bestemmingen. Doordat meer frequenties worden toegevoegd aan de belangrijkste hubs, biedt Qatar Airways een ongeëvenaarde connectiviteit aan passagiers, waardoor het voor hen makkelijk is om hun reisdata of bestemming te wijzigen indien dit nodig is.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.