Peter Gerber weg als CEO Brussels Airlines, Christina Foerster ad interim

Peter Gerber, momenteel CEO van Brussels Airlines, legt vandaag zijn functie neer en de Lufthansa Group verlaten. Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group, zal op interim-basis de leiding van de luchtvaartmaatschappij overnemen.

Peter Gerber, momenteel CEO van Brussels Airlines, legt vandaag zijn functie neer en zal de Lufthansa Group verlaten. Peter leidde de Belgische luchtvaartmaatschappij sinds 1 maart 2021, en was daarnaast ook Lufthansa Group Chief Representative for European Affairs.

Christina Foerster, lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Group, zal op interim-basis de leiding van de luchtvaartmaatschappij overnemen. Christina kent Brussels Airlines goed, nadat ze er vanaf 2016 Chief Commercial Officer en tussen 2018 en 2020 CEO was. Een lange-termijn opvolger voor Peter Gerber zal zo snel mogelijk aangekondigd worden.

Peter Gerber begon zijn carrière bij Lufthansa Group in 1992, en was vanaf 1997 verantwoordelijk voor Group Accounting, Fees and Charges. Tussen 2001 en 2004 was Peter als projectmanager verantwoordelijk voor het groepsbrede “D-Check”-programma ter bescherming van de inkomsten. ​ Daarna nam hij verantwoordelijkheden over op het gebied van het CAO-beleid en de sociale zekerheid van Lufthansa Group. Deze periode besloeg vijf jaar tussen 2004 en 2009.
​In juni 2009 werd Peter Gerber benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Lufthansa Cargo AG en was hij verantwoordelijk voor Financiën en Human Resources. In juni 2012 stapte Gerber over naar de Raad van Bestuur van Lufthansa Passage Airlines en was hij verantwoordelijk voor Human Resources, IT & Services. Sinds mei 2014 is Peter Gerber voorzitter van de Raad van Bestuur van Lufthansa Cargo AG.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring