Flag hanging on a facade

New York is voor het vierde achtereenvolgende jaar de belangrijkste bestemming voor internationale zakelijke reizen, terwijl Shanghai op de vierde plek achter de traditionele bestemmingen Londen en Parijs is uitgekomen, een teken van China’s groeiende economische invloed .

De jaarlijkse ranglijst van Egencia toont immers dat Shanghai een van de vier Aziatische steden was in de top tien van zakelijke reisbestemmingen, waaronder Singapore (6e), Hong Kong (8e) en Tokio (9e).

De overige van de top tien waren Toronto (5e), ​​San Francisco (7e) en Chicago (10e).

Andere steden in de top 20 van bestemmingen waren Dubai, Mexico City, Boston, Montreal, Beijing, Los Angeles, Mumbai, Sao Paolo, Casablanca en Seoul.

“Terwijl Amerikaanse en Europese steden de top drie behouden, is de meest interessante hoe wereldwijd zakenreizen echt zijn geworden, met vijf van de zeven continenten vertegenwoordigd in de top 20 bestemmingen,” zei Andrew Dyer, vice president global supply bij Egencia.

De Egencia-ranglijsten zijn gebaseerd op vluchtvraaggegevens. Het bedrijf merkte op dat de totale boekingen van zakenvluchtreizen tussen begin 2014 en eind 2018 wereldwijd met 110 procent toenamen, inclusief 120 procent meer vluchten van en naar New York.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.