Norwegian bezig met Schiphol als Dreamliner-basis

Door: Tijn Kramer | 28 oktober, 2016

Low cost (long haul) airline Norwegian kijkt zeer nadrukkelijk naar Schiphol als nieuwe basis voor haar nieuwe Dreamliner vloot. Er is reeds begonnen met werving van Nederlands personeel, zo bevestigt Norwegian. Een tijdstip voor de start van een Amsterdamse basis kan echter niet genoemd worden door de woordvoerder. Norwegian maakt momenteel wereldwijd naam als voorloper van het low cost long haul model.

Stuart Buss, woordvoerder van Norwegian laat weten: “We krijgen volgend jaar negen nieuwe Dreamliners geleverd, dat betekent dat veel nieuwe piloten zullen worden ingehuurd. De oprichting van nieuwe bases en de lancering van nieuwe, intercontinentale routes zijn een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. We zijn onlangs begonnen met het werven van Amerikaanse piloten op onze Fort Lauderdale basis en maken ons nu klaar voor de rekrutering in Europa. Veel getalenteerde en ervaren piloten zijn woonachtig in Nederland, waardoor Amsterdam een voor de hand liggende locatie is voor een nieuwe piloten-basis. Het is nog te vroeg om commentaar te leveren op wanneer een basis kan worden vastgesteld en welke nieuwe routes kunnen worden gelanceerd, omdat het afhangt hoe de werving zal uitwerken. ”

Norwegian is al aanwezig op Schiphol, maar het gegeven dat het inhuurt voor long haul toestel Dreamliner geeft duidelijk aan dat straks ook low cost transatlantisch gevlogen kan worden vanaf Amsterdam.

Bron: Business Traveller

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring