Door: | 28 oktober, 2016

Low cost (long haul) airline Norwegian kijkt zeer nadrukkelijk naar Schiphol als nieuwe basis voor haar nieuwe Dreamliner vloot. Er is reeds begonnen met werving van Nederlands personeel, zo bevestigt Norwegian. Een tijdstip voor de start van een Amsterdamse basis kan echter niet genoemd worden door de woordvoerder. Norwegian maakt momenteel wereldwijd naam als voorloper van het low cost long haul model.

Stuart Buss, woordvoerder van Norwegian laat weten: “We krijgen volgend jaar negen nieuwe Dreamliners geleverd, dat betekent dat veel nieuwe piloten zullen worden ingehuurd. De oprichting van nieuwe bases en de lancering van nieuwe, intercontinentale routes zijn een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. We zijn onlangs begonnen met het werven van Amerikaanse piloten op onze Fort Lauderdale basis en maken ons nu klaar voor de rekrutering in Europa. Veel getalenteerde en ervaren piloten zijn woonachtig in Nederland, waardoor Amsterdam een voor de hand liggende locatie is voor een nieuwe piloten-basis. Het is nog te vroeg om commentaar te leveren op wanneer een basis kan worden vastgesteld en welke nieuwe routes kunnen worden gelanceerd, omdat het afhangt hoe de werving zal uitwerken. ”

Norwegian is al aanwezig op Schiphol, maar het gegeven dat het inhuurt voor long haul toestel Dreamliner geeft duidelijk aan dat straks ook low cost transatlantisch gevlogen kan worden vanaf Amsterdam.

Bron: Business Traveller

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.