Moederbedrijf BA koopt Airberlin dochter Niki

Het Oostenrijkse Niki is gered en gaat 2018 in met een nieuwe eigenaar. Zoals verwacht heeft het vliegconcern IAG de voormalige dochter van Air Berlin gered.

IAG, moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Level, verwerft het merkenrecht van Niki, alle start- en landingsrechten en 15 toestellen van het type Airbus A-320 en A-321. Dankzij de aankoop blijft driekwart van de arbeidsplaatsen behouden. Dat zijn circa 740 medewerkers.
Het nieuwe Niki wordt ondergebracht bij een Oostenrijkse dochter van Vueling. De verkoop moet eind februari rond zijn. Volgens Duitse media betaalt IAG 36,5 miljoen euro voor de vakantievlieger. Hiervan gaat 20 miljoen naar de schuldeisers. De rest van het geld wordt gebruikt voor de financiering van het vliegbedrijf. Naar verwachting zal de EU, die eerder kritisch was over een overname door Lufthansa vanwege mogelijke mededinging, geen problemen maken.

Met IAG krijgt Niki een kapitaalkrachtige partner. Tegelijk krijgt IAG-dochter Vueling toegang tot veel populaire routes. Zo heeft Niki een sterke positie op Mallorca en de Canarische Eilanden.
Niki had 14 december uitstel van betaling aangevraagd nadat Lufthansa afzag van overname na bezwaren van de EU. Sinds die tijd stonden de toestellen aan de grond. IAG is het derde grote vliegconcern van Europa, na Ryanair en Lufthansa.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire