Het Oostenrijkse Niki is gered en gaat 2018 in met een nieuwe eigenaar. Zoals verwacht heeft het vliegconcern IAG de voormalige dochter van Air Berlin gered.

IAG, moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Level, verwerft het merkenrecht van Niki, alle start- en landingsrechten en 15 toestellen van het type Airbus A-320 en A-321. Dankzij de aankoop blijft driekwart van de arbeidsplaatsen behouden. Dat zijn circa 740 medewerkers.
Het nieuwe Niki wordt ondergebracht bij een Oostenrijkse dochter van Vueling. De verkoop moet eind februari rond zijn. Volgens Duitse media betaalt IAG 36,5 miljoen euro voor de vakantievlieger. Hiervan gaat 20 miljoen naar de schuldeisers. De rest van het geld wordt gebruikt voor de financiering van het vliegbedrijf. Naar verwachting zal de EU, die eerder kritisch was over een overname door Lufthansa vanwege mogelijke mededinging, geen problemen maken.

Met IAG krijgt Niki een kapitaalkrachtige partner. Tegelijk krijgt IAG-dochter Vueling toegang tot veel populaire routes. Zo heeft Niki een sterke positie op Mallorca en de Canarische Eilanden.
Niki had 14 december uitstel van betaling aangevraagd nadat Lufthansa afzag van overname na bezwaren van de EU. Sinds die tijd stonden de toestellen aan de grond. IAG is het derde grote vliegconcern van Europa, na Ryanair en Lufthansa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.