Het merendeel van de Nederlandse reizigers vindt de reisadviezen van de Nederlandse overheid te streng. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter.

Van de 1.581 ondervraagden zegt 63 procent de reisadviezen te streng te vinden. Slechts 5 procent vindt deze te soepel.

Ruim een vijfde van de ondervraagden vindt de reisadviezen onduidelijk.

‘Het is voor Nederlandse reizigers, en dat zagen we ook afgelopen zomer weer, niet te begrijpen dat Nederlanders niet naar Egypte mogen, maar Duitsers wel’, zegt Laura Vlaanderen van de VakantieDiscounter.
‘Reizigers vragen zich af waarom er niet één lijn wordt getrokken binnen Europa.’

Ruim de helft van de reizigers vindt daarnaast dat de reisadviezen per land moeten worden bekeken, zeker op intercontinentaal vlak.

‘Nederland heeft praktisch alles buiten Europa op één hoop gegooid en oranje gemaakt. Dat is tegen het zere been van de reizigers, want er zijn landen buiten Europa die corona beter onder controle hebben dan wij.’

Nederlanders zijn daarnaast het ge-jojo met de reisadviezen zat. Een derde vindt dat de reisadviezen te veel veranderen.
‘We zien dat dit mensen tegenhoudt om te boeken, terwijl ze zo graag op vakantie gaan, ook buiten Europa.’

Van alle ondervraagden zegt 37 procent geen moeite te hebben om naar een vakantiebestemming af te reizen met kleurcode oranje.
Van de respondenten die oranje bestemmingen mijden, zegt 60 procent zich zorgen te maken om de coronasituatie ter plaatse.

Wat reizigers ook tegenhoudt, is dat ze bang zijn niet (voldoende) gedekt te zijn. Dit geldt voor een vijfde van de respondenten. Als zij wel volledig gedekt zouden zijn voor eventueel  bijkomende kosten vanwege corona, zou ruim de helft van deze mensen wel naar oranje gebieden reizen.

De oranje bestemmingen waar passagiers het liefste naartoe zouden reizen, zijn Turkije, Egypte, Bali, de Verenigde Staten en Kaapverdië.

Vlaanderen: ‘Turkije is voor ons geen verrassende eerste keuze. De besmettingscijfers in de badplaatsen vallen mee en het land kent daarnaast een uitstekende gezondheidszorg. We zien ook dat er een toenemende vraag is naar reizen richting de Verenigde Staten nu de inreisvoorwaarden voor die bestemming per 8 november wijzigen.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.