Lufthansa-topman Carsten Spohr rekent niet meer op een snel herstel van het luchtverkeer tijdens de corona-crisis. In plaats van versoepelingen is alleen maar sprake van aanvullende reisbeperkingen.

Dat zei Spohr in een online gesprek met de London School of Economics, meldt het Duitse persbureau dpa.

De komende weken zal het aantal passagiers nog laag zijn en voor de zomer verwacht hij maximaal 40 tot 60 procent van het niveau van voor de crisis. Alleen dit al betekent voor het bedrijf een grote operationele uitdaging als het gaat om het plannen van personeel en toestellen.

Spohr pleitte opnieuw voor het meer inzetten van coronatesten voor vertrek. Er zijn echter nog geen officiële voorschriften, terwijl Lufthansa zich voorbereidt op het inzetten van tests.
Wereldwijd zal de opvatting ontstaan dat vliegpassagiers gevaccineerd moeten zijn of voor vertrek getest moeten worden, zegt Spohr

De door de Staat gesteunde Lufthansa Group zal de crisis gebruiken om zich duurzamer te positioneren en haar positie in de top 5 van luchtvaartmaatschappijen ter wereld te behouden, zegt Spohr.
De vloot zal van circa 800 naar 650 vliegtuigen krimpen. In de ontwikkelde markten als Europa en de VS zal het waarschijnlijk vijf jaar duren voordat het passagiersniveau van het recordjaar 2019 weer bereikt kan worden, met veel meer toeristische klanten.
Het is mogelijk dat het segment zakenreizen nooit meer terugkeert naar het oude niveau en dat hierdoor de business class wordt verkleind.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.