‘Lufthansa heeft oogje op Wizzair’

De Lufthansa Group wil ook verder groeien door concurrenten geheel of gedeeltelijk over te nemen. Hierbij zou Lufthansa ook Wizzair op het oog hebben, meldt het Duitse Manager Magazin.

Wizzair, opgericht in 2003, geldt als de grootste lowcost airline van Oost-Europa. In de eerste negen maanden van boekjaar 2018/2019 realiseerde de airline een omzet van 1,9 miljard euro, een groei van 20 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar ervoor. De operationele winst bedroeg van 611 miljoen. Tussen april en december 2018 werden bijna 27 miljoen tickets verkocht.

Met zulke cijfers trek je als maatschappij belangstelling van anderen. In ieder geval zou Lufthansa belangstelling hebben getoond in de Hongaarse prijsvechter, meldt het Duitse zakenblad. Eerder keek Lufthansa al naar deelname in Alitalia en Norwegian.
Deelname in of overname van Wizzair zou de positie van Lufthansa in midden- en Oost-Europa fors verstevigen, maar gezien de goede resultaten van Wizzair zal zoiets niet goedkoop zijn.

Vakantiemarkt
Het wordt waarschijnlijker geacht dat Lufthansa vakantievlieger Condor geheel of gedeeltelijk overneemt. Topman Carsten Spohr van Lufthansa bevestigde half maart tegenover Duitse media dat die belangstelling voor Condor er is.
Hiermee wil Lufthansa zijn eigen aandeel in de vakantiemarkt willen laten groeien. Condor is  onderdeel van de Thomas Cook Airline Group. Peter Fankhauser, CEO van Thomas Cook Group, liet eerder weten dat hij in een ‘strategische herbezinning’ kijkt naar verkoop van de eigen airline-tak. Condor zou een goede aanvulling zijn op het bestaande aanbod verre vluchten van Lufthansa en diens lowcost-dochter Eurowings.
Analisten wijzen erop dat de Europese luchtvaart volop in beweging is. Vooral in Duitsland, waar recent Air Berlin en Germania zijn weggevallen, wordt gekeken naar mogelijke allianties.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...