Kwart hotels ervaart concurrentie van sites als Airbnb

Bijna een kwart van de hotels in Nederland heeft in 2016 concurrentie ervaren van online platforms die overnachtingen aanbieden. Vooral middelgrote hotels ervaren de concurrentie. Dat blijkt uit een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In totaal heeft 16 procent van de aanbieders van overnachtingen concurrentie ondervonden van internetdiensten als Airbnb, Homeaway en Wimdu.

Binnen de categorie hotels hebben vooral middelgrote hotels (twintig tot honderd slaapplaatsen) last van de concurrentie: 37 procent. Bij hotels met minder dan tien slaapplaatsen voelt minder dan een op de vijf de concurrentie, bij hotels met meer dan tweehonderd slaapplaatsen een op de vier. Campings en groepsaccommodaties hebben er met respectievelijk 6 en 4 procent beduidend minder last van.

In de vier grootste gemeenten en in Maastricht wordt meer concurrentie ervaren dan in andere steden. In Maastricht was dat in 2016 36 procent van de logeeraccommodaties. In Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam was dat drie op de tien.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Breitling lanceert limited edition ter ere van Boeing 747

Mercedes-Benz verbetert GLE en GLE Coupé

Alle Jeep Avenger uitvoeringen nu te bestellen

Motorola lanceert ThinkPhone

Heineken Experience weer feestelijk open