Wil je in deze bizarre tijd even ontspannen? Vandaag om 15.30 uur gaat Big Green Egg-chef Michel Lambermon weer live voor je koken.

Dan kun je met hem meekijken, vragen stellen over de bereiding of zelfs live mee koken.
Klik hier voor de live stream.

Wat eten we?
Gegrilde Chinese kool met gepofte paprika, gegrilde zoete ui en gamba’s met een yoghurt/knoflookcrème. “Een prachtig gerecht en toch niet moeilijk”, laat de chef weten.

Live mee koken?
Als je onderstaande voorbereidingen treft duurt het EGGen zelf zo’n 30 minuten. Mocht je het gerecht later willen maken, ook geen probleem. De live stream is daarna meteen terug te kijken.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

1 Chinese kool
2 rode punt paprika’s
2 zoete uien (mogen ook gewone zijn)
2 nicola aardappels (vastkokend)
12 gamba’s
1 tak platte peterselie (krul mag ook)
2 bosuitjes
Pijnboompitjes
10 mooie zwarte olijven
2 eetlepels olijfolie
1 tl ras el hanout of kerrie poeder
2 eetlepels BBQ saus
2 eetlepels Griekse yoghurt

Accessoires:
ConvEGGtor
Cast Iron Grid

Overige spullen:
Spatel
Kwastje
2 spuitflesjes (anders gewoon 2 lepels)
Slagerstouw
Mandoline (maar kan met de hand)
1 ziplock-zak of trekfolie

Voorbereidingen
Als je live mee wilt koken om 15:30 uur, bereid deze dingen dan even voor. Chef Michel doet dit ook. Spuitflesjes zijn leuk, maar natuurlijk niet verplicht.

Maak vast de gamba’s schoon en verwijder de darmkanaaltjes.
Meng de yoghurt met iets vers gemalen peper en de uitgeknepen knoflook en vul een spuitflesje als je die hebt.
Vul een tweede spuitflesje met de BBQ-saus.
Bruineer de pijnboompitjes in een pannetje.
Maak de uien schoon.
Snijd hele dunne plakjes (paar millimeter dik) van de gewassen aardappels en wrijf deze licht in met olijfolie.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.