2007 Jet Airways Boeing 777-300ER

Jet Airways stopt waarschijnlijk tijdelijk haar gehele operatie, berichten meerdere media in India, zoals India Times en CNBC. Dit zou het management hebben voorgesteld. Een formele bevestiging is gekomen van de airline. Op deze manier hoopt de airline alsnog fondsen te vinden. De aandelenkoers van Jet kelderde 19 procent.

De airline uit India kan niet langer aan haar financiële verplichtingen voldoen, de zoektocht naar een noodkrediet heeft nog niets opgeleverd. Het netwerk was de afgelopen maand al drastisch geminimaliseerd (van 126 toestellen naar 7) door de airline. De 25-jarige airline vloog de afgelopen dagen al niet meer op Amsterdam en zal dat mogelijk pas weer hervatten als er een koper/investeerder is gevonden. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. De aandelen van Jet kelderden in India.

Jet Airways kwam enkele jaren geleden over om een belangrijke hub te starten in Amsterdam en leek voortvarend van start te gaan met vluchten naar Delhi, Mumbai, Toronto en later Bangalore. In de laatste stad zou dit jaar nog het ANVR-congres worden gehouden, maar dat werd door de onzekerheid bij Jet eerder al geannuleerd.

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.