Jarig Garuda Indonesia vaker naar Jakarta door samenwerking KLM

KLM en Garuda Indonesia gaan het komend jaar intensiever samenwerken op de route Amsterdam – Jakarta en v.v. De codeshare-overeenkomst tussen Garuda Indonesia, dat vorige week haar 75e verjaardag viert, en KLM op de route Amsterdam – Jakarta v.v., bekend van voor de pandemie, wordt weer nieuw leven ingeblazen

Daardoor heeft Garuda Indonesia de mogelijkheid om nu weer 6x per week een vlucht op deze route aan te bieden. Dat is 2x per week non stop, uitgevoerd door Garuda Indonesia zelf en een extra 4x per week op vluchten die worden uitgevoerd door KLM, met een korte stop in Kuala Lumpur. 

Dit betekent dat reizigers één ticket kunnen boeken voor hun hele reis, inclusief aansluitende vluchten, ongeacht of ze met Garuda Indonesia of KLM vliegen. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor passagiers, aangezien ze geen afzonderlijke tickets hoeven te boeken en in te checken voor verschillende segmenten van hun reis.

Een ander voordeel van deze samenwerking is het uitgebreide netwerk dat beschikbaar is voor reizigers. Garuda Indonesia biedt een breed scala aan binnenlandse bestemmingen in Indonesië, evenals vluchten naar andere Aziatische bestemmingen. KLM daarentegen heeft een sterke aanwezigheid in Europa, met routes naar populaire steden zoals Parijs, Londen en Rome. Door de samenwerking kunnen reizigers profiteren van een uitgebreide keuze aan bestemmingen en vlotte aansluitingen op hun reisroute.

Bovendien genieten passagiers die met Garuda Indonesia en KLM vliegen ook van gezamenlijke frequent flyer-voordelen. Garuda Indonesia maakt deel uit van het SkyTeam-alliantieprogramma, terwijl KLM lid is van het Flying Blue-programma. Dit betekent dat passagiers frequent flyer-mijlen kunnen verdienen en gebruiken op beide maatschappijen, ongeacht met welke maatschappij ze vliegen. Dit maakt het gemakkelijk voor reizigers om hun status te behouden of te upgraden, ongeacht hun reisroute.

Al met al hebben de samenwerkingsinspanningen tussen Garuda Indonesia en KLM geleid tot een verbeterde reiservaring voor passagiers tussen Indonesië en Europa. De samenwerkingsovereenkomst heeft gezorgd voor meer keuze en gemak, evenals gedeelde frequent flyer-voordelen en toegang tot lounges. Dit maakt het vliegen met Garuda Indonesia en KLM een aantrekkelijke optie voor reizigers die op zoek zijn naar een naadloze verbinding tussen beide regio’s.

Voor reizigers van Garuda Indonesia betekent dit – naast het gebruikelijke vertrek op maandag en zaterdag – op 4 vluchten extra opties om uit te kiezen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Lore Group sluit zich aan bij Global Hotel Alliance

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst