IJslands PLAY terug op Schiphol

PLAY, keert terug naar Amsterdam voor haar zomerdienstregeling 2023.

De eerste vlucht van de low-cost maatschappij uit IJsland naar Schiphol staat gepland voor 5 juni. Er zijn maximaal vijf vluchten per week, op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. De ticketverkoop voor vluchten naar Amsterdam is al gestart.

Met de herstart op Amsterdam wil Birgir Jónsson, de CEO van PLAY, meer reizigers laten kennismaken met de betaalbare reisopties van de maatschappij.

‘Amsterdam is een van Europa’s grootste hubs en een essentiële bestemming voor onze VIA-activiteiten tussen Noord-Amerika en Europa. Onze missie is duidelijk: goedkope vluchten aanbieden en tegelijkertijd reizigers meer waard voor hun geld bieden. We willen de concurrentie het nakijken geven met onze lage prijzen, zodat mensen in onze markten geld kunnen besparen op hun vluchten en meer kunnen beleven op hun bestemming. Zoals we graag zeggen bij PLAY: Pay less, PLAY more.’

Als trans-Atlantische luchtvaartmaatschappij tussen Europa en Noord-Amerika opereert PLAY met IJsland als hub, strategisch gepositioneerd tussen de twee continenten. Met Amsterdam als nieuwste bestemming kunnen passagiers reizen naar IJsland en vier Amerikaanse steden, waaronder New York, Boston, Washington DC en Baltimore, evenals Toronto in Canada.

Reizigers vliegen in 3 uur en 20 minuten vanaf Amsterdam naar Keflavik International Airport, de luchthaven van Reykjavik.
PLAY vloog tussen december 2021 en maart 2022 ook al vanaf Schiphol.

Sinds de eerste vlucht in juni 2021 heeft PLAY de vloot uitgebreid van drie Airbus A320NEO-vliegtuigen naar zes in 2022.
Voor 2023 moet het aantal op tien Airbus A320/321NEO’s komen.

De gemiddelde leeftijd van toestellen is 2,3 jaar. Het routenetwerk omvat bijna 40 bestemmingen. Sinds de lancering heeft PLAY meer dan een miljoen passagiers vervoerd. (Foto Shutterstock).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend