Hotel in beeld: Amstel Hotel Amsterdam

Amstel Hotel: De Grande Dame deelt haar geheimen

Er zijn hotel en hotels. En er is het Amstel. Waarschijnlijk toch hét Grand Hotel van dit land. Een rijke historie maar met een stevige grip op heden en toekomst. Zeer actief op social media hoewel nog vijftig procent van de boekingen gewoon per aloude telefoon binnenkomt.

Om het Amstel kan geen Amsterdammer heen. Het ligt al sinds 1867 trots aan de Amstel. De fraaie keten Intercontinental staat op de gevel maar de meeste Nederlanders hebben het toch gewoon over ‘het Amstel’ en dan weet iedereen dat het over een hotel gaat en welk hotel het gaat. Wat ietwat minder bekend is, is dat deze klassieker een zeer eigentijds aanbod heeft.

Bij binnenkomst valt natuurlijk wel die prachtige klassieke lobby op. De monumentale trap en de kroonluchters. Dat ademt oude wereld. De redelijk nieuwe A-bar brengt je alweer snel terug naar een trendy heden. Fraaie bar, vol Amsterdamse klassiekers op de kaart.  Laat er geen misverstand over bestaan in welke stad dit hotel staat, de bekende drie Andreaskruizen kom je vaak tegen. De kamers zijn klassiek en van alle gemakken voorzien. Vijf sterren logica en we raden aan te mikken op uitzicht over de Amstel. Zakelijk biedt het hotel 522 vierkante meter in totaal zeven zalen met natuurlijk daglicht op de begane grond. Maar zoals in het interview te lezen is biedt het hotel nog veel meer verrassende mogelijkheden die je niet meteen bij een klassieker als het Amstel zou verwachten. Le Rive moge als michelinster bekend zijn, maar je kunt ook altijd binnen wandelen voor mooie makkelijke maaltijd bij de brasserie. Gasten kunnen ook gebruik maken van de healthclub, met zeer fraai zwembad op ooghoogte van de aanliggende Amstel rivier.

Het geheel maakt van het Amstel nog steeds de luxe klassieker die het gewoon al decennia lang is. Maar ook een met onvermoede out of the box talenten. Zeer actieve social media, conciërges in the know die je zowaar kunnen vertellen wat de nieuwe hotspots of laatste festivals zijn die in je de stad moet bezoeken. Een prachtige mix aan Amsterdamse stijl, dat tikje gogme en levenslust. En voor wie het wil weten…ze schenken er inderdaad Amstel op de tap.

Kader:

Leuke weetjes

  • Bedacht door de belkende Amsterdamse arts Samuel Sarphati. Geopend op 27 april 1867 met toen nog 25 kamers. Kamerprijs toen: tussen 1 en 2 gulden.
  • Primeurs voor het hotel. In 1892 kreeg het hotel elektrische verlichting. Sinds 1917 warm en koud stromend water
  • De brede gangen hebben een reden: voor elkaar passerende dames die vroeger jurken met wijde hoepelrokken droegen
  • Vroeger was een eigen badkamer zeker geen usance. Ook de sjah van Perzië, die in 1889 in het hotel logeerde, ging werd door tien bedienden begeleid naar de gedeelde badkamer.
  • Beroemde gasten: onder meer Prins Charles, Prins Bernhard, Caroline van Monaco, Bill en Hillary Clinton, Henry Kissinger, Tony Blair, Vladimir Horowitz, Mick Jagger, David Bowie, Paul McCartney, Yves Montand, Pink Floyd, Charles Aznavour,  Tina Turner, Neil Young, Audrey Hepburn, Matt Damon, George Clooney en onze eigen Rutger Hauer.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava