De Duitse airline Germania heeft faillissement aangevraagd. De vluchten zijn stopgezet.

De Berlijnse airline verkeerde al lange tijd in financieel noodweer maar leek steeds in staat extra (kortlopende) kredieten te kunnen aanboren voor overleving. Nu is echter het doek gevallen en dat betekent, na het failliet van Air Berlin, een nieuwe schok voor de Duitse luchtvaart. Germania was zeker geen kleine airline met 60 bestemmingen en 4 miljoen passagiers per jaar. Germania vloog vooral vakantiegangers in Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Germania heeft een vloot van 37 airlines, die nu aan de grond blijven. Stijgende kerosineprijzen, een onvoordelige auro-dollar koers en onvorziene onderhoudskosten worden door topman Karsten Balke als reden aangevoerd.

Passagiers me direct geboekte tickets zijn hun geld kwijt. Getroffen passagiers die Germnia vlogen als onderdeel van een pakketreis kregen te horen dat ze contact moesten opnemen met hun touroperator voor vervangende vluchten. De dochterondernemingen van het bedrijf, Swiss Germania Flug en Bulgarian Eagle, vallen buiten het faillisement.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.