Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij, introduceert ‘The New Signature Dishes of Indonesia’ in Economy Class. Met deze nieuwe maaltijden wil de maatschappij de culturele en culinaire diversiteit benadrukken van Indonesië.

Met de introductie van deze in-flight meals worden lokale gerechten onder de aandacht gebracht. Totaal zijn er 21 ‘signatuur gerechten van Indonesië’ geïntroduceerd. Aerofood ACS, onderdeel van Garuda Indonesia, heeft 15 gerechten bedacht en de overige zes zijn ontwikkeld in samenwerking met het beroemde restaurant Sari Mande. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen in Jakarta en staat bekend om de lokale Padang keuken (West-Sumatra). Deze keuken is een van de populairste van heel Indonesië en maakt vooral gebruik van kokosmelk om vlees in te laten sudderen en het gebruik van veel chilipepers, waardoor het eten een lekkere pit krijgt.

Een van de gerechten die zijn ontwikkeld is de populaire Nasi Goreng Speciaal. Naast dit populaire gerecht zijn er ook minder bekende gerechten ontwikkeld zoals de Nasi Tutung Oncom, gekookte rijst met gefermenteerde soja bonen. De overige zes gerechten zijn gebaseerd op de keuken uit de omgeving van Padang, waaronder Nasi Padang met rendang daging (runder rendang) of ayam bakar (gegrilde kip). De maaltijden van Sari Mande zijn alleen beschikbaar als lunch en diner en worden geserveerd op geselecteerde routes. Momenteel zijn deze in-flight meals alleen nog beschikbaar op binnenlandse vluchten, maar het concept van de nieuwe ‘signatuur gerechten van Indonesië’ wordt in de toekomst ook uitgerold op internationale vluchten van Garuda Indonesia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.