Eurostar schrijft historie

De eerste nieuwe snelle Eurostar uit Londen is deze week voor het eerst in Amsterdam aangekomen. De hogesnelheidstrein, die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, werd op Amsterdam CS opgewacht door onder andere Roger van Boxtel, CEO van NS.

De NS zelf spreekt van een historische stap in de uitbreiding van het internationale hogesnelheids-treinverkeer. De trein, die vertrekt uit Londen St. Pancras, rijdt binnen 3 uur naar Rotterdam. De reistijd naar Amsterdam is 3.41 uur.
De reis vanuit Amsterdam duurt voorlopig iets langer, namelijk 4.40 uur. Dat heeft te maken met de identiteits- en veiligheidscontroles, die nog niet op Amsterdam CS plaatsvinden, maar in Brussel-Zuid. De beste reistijd vanaf Amsterdam is door eerst met de Thalys naar Brussel te reizen en daar over te stappen op de nieuwe snelle Eurostar naar Londen. De regeringen van Groot-Brittannië en Nederland zijn in gesprek over de mogelijkheid de controles bij vertrek uit Amsterdam uit te voeren. Dat gaat mogelijk eind 2019 gebeuren.

De ticketverkoop voor de Eurostar gaat dinsdag eind van de middag van start. De eerste rit is op 4 april. Er zijn dan twee treinen per dag vanuit Londen (om 8.31 en 17.31 uur). Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken de treinen twee keer per dag naar Brussel-Zuid (om 7.48 en 16.48 uur). De vanafprijs voor een enkele reis is 40 euro, waarmee de trein volgens NS een goed alternatief is voor een vliegreis. De nieuwe Eurostar is geproduceerd door Siemens en is 400 meter lang.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire