Emirates vaker vanaf Amsterdam

Emirates heeft sinds het begin van het financiële jaar activiteiten met 31% (totale ASKM’s) verhoogd en heeft verdere plannen om de stoelcapaciteit op te voeren. Zo gaat de luchtvaartmaatschappij ook de dienstregeling vanaf Amsterdam verhogen van 14 naar 19 wekelijkse vluchten, per 2 april 2023. 

In de afgelopen maanden heeft Emirates een snelle groei van netwerkactiviteiten gepland en uitgevoerd. Dit is inclusief de herinvoering van vluchten naar vijf steden, lancering van vluchten naar één nieuwe bestemming (Tel Aviv), toevoeging van 251 wekelijkse vluchten op bestaande routes, en verdere uitbreiding van de dienstverlening in de lucht en op de grond.

Uitbreiding wereldwijde netwerk
Adnan Kazim, Emirates’ Chief Commercial Officer zei: ”Emirates blijft het wereldwijd netwerk uitbreiden en capaciteit inzetten om te voldoen aan de reisvraag over de hele wereld. Ons financiële jaar begon relatief rustig omdat we onze opmars vertraagden tot het geplande herstelprogramma voor de noordelijke landingsbaan op Dubai International Airport in juni werd voltooid. Vanaf juli 2022 is er non-stop uitgebreid.”

Adnan voegt toe: ”De vraag van reizigers is zeer sterk en onze vooruit-boekingen zijn ook robuust. Emirates werkt hard op verschillende fronten – om de operationele capaciteit zo snel mogelijk terug te brengen als het ecosysteem aankan, terwijl we ook onze vloot en producten upgraden om ervoor te zorgen dat onze passagiers altijd de best mogelijke Emirates ervaring ontvangen. Tot nu toe zijn vier van onze A380-toestellen volledig gerenoveerd met onze nieuwe cabine-interieurs en Premium Economy-stoelen, en er zullen er nog meer in gebruik worden genomen naarmate ons cabine- en serviceverbeteringsprogramma van $2 miljard versnelt.”

In de komende maanden zullen bestaande routes naar Europa, Australië en Afrika worden bediend met meer Emirates-vluchten, terwijl in Oost-Azië meer routes worden herstart.

A380 implementaties in het noordelijke zomerseizoen van 2023
Emirates blijft de A380-activiteiten uitbreiden met de herintroductie van de iconische dubbeldekker op het gehele netwerk: Glasgow (vanaf 26 maart), Casablanca (vanaf 15 april), Beijing (vanaf 1 mei), Shanghai (vanaf 4 juni), Nice (vanaf 1 juni), Birmingham (vanaf 1 augustus) en Taipei (vanaf 1 augustus).

Aankomende routeverbeteringen per regio:

Europa

 • Amsterdam: van 14 naar 19 wekelijkse vluchten vanaf 2 april.
 • Athene: toevoeging van een dagelijkse seizoensdienst om aan de zomervraag te voldoen tussen 1 juni en 30 september.
 • Bologna: van vijf vluchten per week naar een dagelijkse dienst vanaf 1 mei.
 • Boedapest: van vijf vluchten per week naar een dagelijkse dienst vanaf 1 juni.
 • Londen: start van een tweede dagelijkse vlucht naar Londen Stansted op 1 mei. Dit brengt de activiteiten van Emirates in Londen op 11 dagelijkse vluchten – waaronder zes keer per dag naar Londen Heathrow en drie keer per dag naar Gatwick.
 • Venetië: van vijf naar zes vluchten per week vanaf 26 maart, oplopend tot een dagelijkse dienst vanaf 1 juni.

Afrika

 • Caïro: van 25 naar 28 wekelijkse vluchten tegen 29 oktober.
 • Dar es Salam: van vijf vluchten per week naar dagelijkse vluchten met ingang vanaf 1 mei.
 • Entebbe: van zes vluchten per week naar dagelijkse vluchten met ingang vanaf 1 juli.

Australië en Nieuw-Zeeland

De non-stop vluchten van Emirates naar Australië keren vanaf 1 mei terug naar het niveau van voor de pandemie op Sydney, vanaf 26 maart op Melbourne en vanaf 1 juni op Brisbane.

 • Brisbane: een extra dagelijkse vlucht vanaf 1 juni brengt Emirates op 14 vluchten per week naar Brisbane.
 • Christchurch: herstart van de dagelijkse dienst vanuit Dubai via Sydney vanaf 26 maart.
 • Melbourne: toevoeging van de derde dagelijkse dienst naar Melbourne vanaf 26 maart via Singapore. Dit voegt capaciteit toe aan Melbourne en herstelt de connectiviteit tussen Singapore en Melbourne. De overige 2 dagelijkse vluchten vanuit Melbourne vliegen non-stop naar Dubai.
 • Sydney: toevoeging van de derde dagelijkse non-stop service vanaf 1 mei.

Oost-Azië

 • Bangkok: toevoeging van de vijfde dagelijkse dienst vanaf 1 augustus.
 • Beijing: start van een dagelijkse non-stop Boeing 777-300ER service vanaf 15 maart, upgrade naar een A380 vanaf 1 mei. Een tweede dagelijkse dienst begint op 1 september met een A380.
 • Hongkong: toevoeging van een dagelijkse non-stop vlucht vanaf 29 maart. Dit brengt de activiteiten van Emirates op 14 wekelijkse vluchten, inclusief de bestaande dagelijkse vlucht Dubai-Bangkok-Hongkong.
 • Kuala Lumpur: toevoeging van een derde dagelijkse vlucht vanaf 1 juni.
 • Tokio: hervatting van de vluchten naar Tokyo Haneda met dagelijkse vluchten op 2 april. Dit brengt de activiteiten van Emirates in Japan op 21 dagelijkse vluchten, waaronder een dagelijkse A380-dienst naar Tokio-Narita en een dagelijkse Boeing 777-dienst naar Osaka.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring